ТЕМА

Лукашенко назвав Романа Протасевича учасником війни на Донбасі

26 мая 2021 | 13:45

Олександр Лукашенко заявив, що затриманий 23 травня журналіст Роман Протасевич воював на Донбасі і планував влаштувати "кривавий заколот" у Білорусі. Про це він сказав під час зустрічі з представниками білоруської влади у середу, коментуючи затримання Протасевича та його дівчини, яких він назвав "одним екстремістом зі своєю спільницею".


"Нехай його численні західні захисники дадуть відповідь на питання: на які спецслужби ця людина працювала? Не тільки він, а й його спільниця. Західні захисники повинні відповісти на питання: хто йому платив за участь у війні на Донбасі? Цього вони, напевно, бояться найбільше. Тому підняли виття. Досвід найманця у нього великий. Покидьок, який вбивав людей на південному сході України. Ці факти відомі не тільки у нас і в братській Росії, але і у всьому світі. І він особливо це не приховував. Власне, і тут, в Білорусі, він і його спільники також збиралися влаштувати бійню і кривавий заколот", - цитує Лукашенка "Беларусь сегодня".

У 2020 році Протасевич в інтерв'ю російському журналісту Юрію Дудю говорив, що рік був у зоні АТО як журналіст-фрилансер.

Цю версію підтвердив і засновник "Азова" Андрій Білецький.

"Так, Роман справді разом з Азовом та іншими військовими частинами боровся проти окупації України. Він був з нами під Широкиним, де отримав поранення. Але його зброєю як журналіста був не автомат, а слово", - написав Білецький 25 травня в колонці на "Українській правді".



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Музыкантка Эмми Винхауз. Фото Mark Hom

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: