ТЕМА

У Болгарії згорів автобус із туристами, загинуло понад 40 людей

23 ноября 2021 | 11:02

Щонайменше 46 людей, зокрема 12 дітей, загинули внаслідок аварії пасажирського автобуса, що сталася в ніч проти 23 листопада на автотрасі Струма на заході Болгарії.


Як повідомляє телеканал BNT, автобус, зареєстрований у Північній Македонії, перевозив туристів з відпочинку в Туреччині. У салоні перебувало 53 громадян Північної Македонії.

Незадовго до трагічної аварії автобус зупинявся відпочити на заправці.

Серед можливих причин ДТП розглядають три версії: мокра дорога, технічна несправність або людський фактор (водій міг заснути за кермом).

МВС Болгарії підтвердило загибель 45 людей. Також офіційно повідомляється, що серед загиблих 12 неповнолітніх.

Постраждалих доставили до лікарні в Софії з опіками обличчя та верхніх дихальних шляхів, деякі з них потребують операції.

За словами співробітників лікарні, семеро людей, які вистрибнули з палаючого автобуса, перебувають у стабільному стані.

Автокатастрофа сталася біля села Боснек на 31 кілометрі траси "Струму" приблизно за 45 кілометрів на захід від Софії близько другої години ночі за місцевим часом.

Причина аварії наразі не встановлена. Ймовірно, автобус врізався в дорожню огорожу або бордюр - до або після того, як спалахнув, повідомляє ВВС.

На телевізійних кадрах видно обвуглений кістяк автобуса. Міністр внутрішніх справ Бойко Рашков повідомив, що загиблі були всередині автобуса і "згоріли вщент".



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

фото Reuters. 30.04.2009, Нидерланды | Четыре человека погибли, двадцать получили ранения в результате происшествия в голландском Апелдорне. Автомобиль врезался в толпу зрителей праздничного парада в честь Дня Королевы, сообщает Лента.ру. Это случилось через несколько минут после проезда королевского кортежа. Черная "Сузуки", участвовавшая в праздничном параде, протаранила ограждение, сбила зрителей и журналистов, а потом врезалась в постамент памятника. Водитель был госпитализирован в тяжелом состоянии. По некотором данным, он потерял сознание за рулем или не справился с управлением, однако по другой версии, наезд на людей был преднамеренным.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: