ТЕМА

МВФ попередив про фінансові потрясіння в 2022 році

11 января 2022 | 08:38

Країни з економікою, що розвивається, повинні підготуватися до підвищення процентних ставок в США. Міжнародний валютний фонд попередив, що більш швидкі, ніж очікувалося, дії Федеральної резервної системи США можуть потрясти фінансові ринки і спровокувати відтік капіталу і знецінення валют, пише Олександр Білоус, РБК-Україна.


"Країни з економікою, що розвивається, повинні готуватися до можливих спалахів економічної нестабільності", - заявили в МВФ.

Як наголошується в блозі МВФ, зростання заробітної плати в США або стійкі перебої з поставками можуть привести до зростання цін більше, ніж очікувалося, і підігріти очікування більш швидкої інфляції, викликавши більш швидке підвищення ставок центральним банком США.

"Більш швидке підвищення ставок ФРС може потрясти фінансові ринки і посилити фінансові умови в усьому світі. Ці події можуть супроводжуватися уповільненням попиту і торгівлі в США і можуть привести до відтоку капіталу і знецінення валюти на ринках, що розвиваються", - йдеться в блозі.

У ньому говориться, що ринки, що розвиваються, з високим державним і приватним боргом, валютними ризиками і більш низькими сальдо поточного рахунку вже зіткнулися зі значними рухами своїх валют щодо долара США.

Фонд заявив, що ринки, що розвиваються, з більш сильним інфляційним тиском або слабшими інститутами повинні діяти швидко, щоб дозволити валютам знецінитися і підвищити базові процентні ставки. Він закликав центральні банки чітко і послідовно повідомляти про свої плани щодо посилення політики, а країни з високим рівнем боргу, номінованого в іноземній валюті, повинні по можливості хеджувати свої ризики.

Уряди також можуть оголосити про плани щодо збільшення бюджетних ресурсів за рахунок поступового збільшення податкових надходжень, проведення зміни в пенсіях і субсидіях або інших заходів, додали в МВФ.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко під час Всеукраїнського форуму депутатів місцевих рад, вибраних за списком БЮТ у вівторок, 30 січня 2007 р. Тимошенко закликає всіх депутатів місцевих рад докласти всі правові зусилля, щоб вибори у Верховну Раду України відбулися достроково. Також БЮТ починає формувати список кандидатів в депутати для дострокових виборів.Фото Олександра Прокопенка

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: