ТЕМА

Тютюнові гіганти: лише одна компанія зупиняє роботу в Росії

10 марта 2022 | 07:32

Ще дві скорочують інвестиції.


Лише одна з чотирьох транснаціональних тютюнових компаній - Imperial Tobacco (Великобританія) - заявила про зупинення виробництва і продажів на території Росії. 

“Після останніх подій ми сьогодні зупинили всі операції в Росії. Це включає зупинку виробництва на нашому заводі у Волгограді та припинення будь-якої діяльності з продажу та маркетингу. Це рішення було прийнято на тлі надзвичайно складної ситуації в Росії внаслідок міжнародних санкцій і серйозних порушень. Ми будемо підтримувати наших російських співробітників, які отримуватимуть зарплату, поки діяльність зупинена”, - йдеться в заяві компанії. 

Також зазначається, що компанія зупинила свою діяльність і в Україні через безпекову ситуацію. 

Philip Morris  зупиняє інвестиції в Росії та активує план згортання виробництва, включаючи запуски нових продуктів та інвестиції у рекламу, інновації та модернізацію.

“Philip Morris International сьогодні оголошує про зупинення запланованих інвестицій у Російській Федерації, включно з усіма запусками нових продуктів, а також комерційні, інноваційні та виробничі інвестиції, – йдеться в заяві PMI. - PMI також активізував плани щодо скорочення своїх виробничих операцій в Росії на тлі тривалих перебоїв у ланцюжках постачання і зміни нормативно-правової бази".

Головний виконавчий директор Яцек Ольчак додав, що компанія шокована війною в Україні і “рішуче засуджує насильство”. 

“З огляду на ситуацію, Рада директорів і наша команда вищого керівництва вирішили зупинити всі наші заплановані інвестиції в Росії та активувати плани зменшення наших виробничих операцій. Ми будемо підтримувати наших співробітників у Росії протягом цього періоду, в тому числі продовжуючи виплачувати їм заробітну плату”, - зазначив Ольчек.

У компанії такожзазначили, що продовжать стежити за ситуацією.

"Ми були шоковані початком війни в Україні. Ми рішуче засуджуємо насильство. Ми солідарні з усіма невинними людьми, які страждають через військову агресію. Ми приєднуємося до багатьох голосів, які закликають до негайного припинення війни та відновлення миру", – заявив генеральний директор PMI Яцек Ольчак.

"Ми докладаємо зусиль щоб досягти трьох критичних цілей: допомогти евакуюватися тим, хто виїжджає - на сьогодні це понад 800 людей, у тому числі з найбільш постраждалих районів; забезпечити невідкладну допомогу працівникам, які залишаються в Україні; надавати матеріально-технічну, медичну, фінансову та іншу практичну підтримку тим, хто виїхав у сусідні країни. Протягом цього періоду ми продовжуємо виплачувати заробітну плату всім нашим українським працівникам", - додав СЕО PMI.

Компанія  надає гуманітарну допомогу та робить усе можливе для своїх співробітників і народу України. PMI організувала поставки продуктів харчування, ліків та товарів першої необхідності у партнерстві з неурядовими організаціями в багатьох країнах. Протягом останніх п’яти днів співробітники компанії пожертвували більше 300 тис. доларів США для підтримки українців. Крім того, PMI пообіцяла перерахувати 10 млн доларів США на підтримку міжнародних гуманітарних зусиль.

Довідково

PMI почала працювати в Україні у 1994 році. 25 лютого 2022 року компанія оголосила про тимчасове призупинення своєї діяльності в Україні, в тому числі заводу в Харкові. У 2021 році на український ринок припадало близько 2% загального обсягу відвантажень сигарет і тютюнових виробів для електричного нагрівання і менше 2% від загального чистого доходу PMI. Наразі в Україні працює близько 1300 працівників. Компанія планує повністю відновити свою діяльність, як тільки для цього будуть безпечні умови.

British American Tobacco продовжить працювати в Росії. 

"Наш бізнес у Росії продовжує працювати. Ми призупинили всі заплановані капіталовкладення в Росію і зосередимося на нашому портфелі тютюнових виробів місцевого виробництва"”, - йдеться в заяві компанії. 

У компанії додали, що дотримуються і дотримуватимуться всіх міжнародних санкцій, пов'язаних з війною в Україні в повному обсязі.

А також зазначили, що теж “дуже стурбовані війною в Україні”.

Japan Tobacco International залишається в Росії. Жодних заяв компанія поки що не робила.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Самые длинные челны - у русских. Яхта "А" российского бизнесмена Андрея Мельниченко пришвартовалась в порту Осло на пути в Берген. Ее стоимость - 300 млн долларов.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: