ТЕМА

Ходорковський критикує Захід: Не закриєте небо України, буде ще більша війна

19 марта 2022 | 18:59

Російський політик і колишній політв’язень Кремля Михайло Ходорковський розкритикував західних лідерів за недостатню реакцію на російське вторгнення в Україну.


 "Вам (лідерам Заходу – ред.) треба збагнути, що Путін вірить, що він вже давно воює з Америкою, а не з Україною. І зараз Америка і НАТО поводяться так, наче вони відступають. І він не єдиний головоріз (у світі – ред.), хто бачить цю ситуацію саме таким чином. Інші бандити спостерігають і чекають на слушний момент, поки приниження Америки стане очевидним для всього світу.

Якщо Путіна не спинити в небі над Україною, НАТО доведеться воювати з ним на землі.

А щодо ядерної зброї, то в російського президента манія величі. Його не полишають думки, щоб стати історичним діячем рівня Сталіна. Але він не самогубець, бо інакше не сидів би на протилежному кінці шестиметрового стола від своїх посіпак. Він наважиться застосувати ядерну зброю, тільки якщо буде певен у тому, що ніхто її не застосує проти нього у відповідь. Але із кожнем днем, як НАТО відмовляється запроваджувати "безпольотну зону" в небі над Україною, його впевненість росте. 

Я би не хотів, щоби моя країна вступила у світовий конфлікт із НАТО, але намагання поговорити з головорізом без застосування сили проти нього призведе саме до світової війни"

 У колонці Ходорковський наполягає, що Путін сприймає будь-які намагання знизити рівень ескалації з боку західних урядів як вияв слабкості та нерішучості. На думку Ходорковського, служба Путіна в органах КДБ та його зв’язки з криміналітетом у Санкт-Петербурзі в 1990-х роках виховали в ньому ментальність убивці й бандита. 

Колишній політв’язень Кремля пояснює, що в колі російських бандитів небажання вдаватися до сили є ознакою слабкості та упослідженості. Тому, наголошує Ходорковський, дипломатичні зусилля Заходу в очах Путіна виглядають саме як слабкість. 

Він стверджує, що Путін постійно розпочинав агресивні війни проти сусідів, щоби здобути підвищення свого політичного рейтингу серед росіян та відволікти увагу від інших проблем. Саме тому Путін почав війну в Грузії 2008 року, анексував Крим у 2014 та розпочав війну на Донбасі.

Проте, Ходорковський має певність, що після війни в Україні 2022 року, Росія ослабне в будь-якому разі. За його словами, економіка зазнає нищівного скорочення та втрат через запроваджені санкції, а суспільно-політична ситуація буде нестабільною через те, що в Росію багато солдатів повернуться у трунах за будь-яких обставин: як і в разі поразки, так і в разі перемоги окупаційних військ РФ в Україні. Він переконаний, що українці будуть вести партизанську війну, вбиваючи російських окупантів, навіть якщо Путін дотисне і окупує всю Україну.

2024 року повинні відбутися наступні президентські вибори в Росії, тож, застерігає Ходорковський, Путін ладен розв’язати нову війну. На думку політика, наступними жертвами агресії РФ можуть стати Польща або країни Балтії, якщо НАТО і США не втрутяться і не нанесуть удар Путіну за агресію.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Колишній міністр економіки України Володимир Макуха, на передньому плані, новопризначений міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, в центрі, та прем'єр-міністр України Віктор Янукович, праворуч, під час засідання парламенту в Києві в середу, 21 березня 2007 р. Фото Євгена Орловського

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: