ТЕМА

SpaceX просить дозволити їй підключати Starlink безпосередньо до телефонів

11 декабря 2022 | 08:45

SpaceX запросила виділення радіочастот для супутників Starlink, щоб вони могли безпосередньо зв’язуватися з телефоном. Про це повідомляє Space News.


Супутники системи Starlink розташовані на низьких орбітах, що дозволяє збільшити швидкість з’єднання та зменшити затримку сигналу. Завдяки цьому інтернет-зв’язок Starlink забезпечує низький пінг незалежно від місцезнаходження абонента, але для її роботи потрібен абонентський термінал розміром із коробку для піци.

6 грудня SpaceX подала заявку до Федеральної комісії з зв’язку США, щоб їй дозволили розмістити апаратуру прямого зв’язку з мобільними телефонами («direct-to-cellular») на 2000 супутниках Starlink gen 2. Завдяки цьому супутники зможуть виконувати роль базової станції і дозволять передавати голос (дзвінки) та СМС-повідомлення, а також виходити в інтернет поза зоною покриття стільникових вишок. “При повному розгортанні ця апаратура дозволить SpaceX забезпечити повне і безперервне покриття Землі в межах широти від +58 до -58 до середини 2024 року”, – заявляють представники компанії.

Поки що йдеться лише про роботу на території США. Очікується, що швидкість інтернет-з’єднання досягатиме 18,3 Мбіт/с із супутника на телефон та 7,2 Мбіт/с із телефону на супутник.

Источник: portaltele.com.ua



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: