ТЕМА

Туск порахував росйських диверсантів

21 мая 2024 | 08:06

Ситуація з російськими шпигунами у Польщі, Швеції та країнах Балтії виглядає доволі серйозною.


Державна безпека Польщі затримала та заарештувала дев'ять осіб, які підозрюються у безпосередній участі у диверсійній діяльності на користь російського терористичного режиму. Вони брали участь в актах саботажу та шпигунства на польській території.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, повідомляє TVN24. За словами Туска, ситуація з російськими шпигунами у Польщі, Швеції та країнах Балтії виглядає доволі серйозною.

"Наразі у нас є дев'ять підозрюваних, заарештованих і звинувачених у безпосередній участі в актах саботажу в Польщі в інтересах російських служб… Я дійсно задоволений ефективністю наших служб на цю мить", – підтвердив він.

Туск додав, що серед терористичних актів, які здійснювали затримані – побиття, підпали та спроби влаштувати підпали. Причому, скоріше за все, не тільки на території Польщі: Варшава у цьому питання діє разом із сусідами та союзниками.

Зазначимо, що європейські ЗМІ останнім часом випустили низку публікацій, присвячених тому, що російська військова розвідка суттєво наростила свою активність у країнах Європи. Саме ГРУ, ймовірно, стоїть за серією дедалі явніших, частих і скоординованих інцидентів по всій Європі.

Російські агенти у Європі можуть більш активно готувати диверсії проти критичної інфраструктури, зокрема нещодавно виявили мережу розвідників з РФ у Західній Норвегії. Європейські спецслужби вже повідомили про ризики уряди своїх країн.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Первоклассники на церемонии начала нового учебного года в одной из киевских школ. Фото Глеба Гаранича

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: