ТЕМА

В Україні легше народити 10 дітей, ніж заробити на квартиру

27 марта 2008 | 15:46

Під головуванням Першого заступника Глави Секретаріату Президента Олександра Шлапака відбулася нарада щодо реалізації спільного проекту бізнесу і влади «Зігрій любов'ю дитину», за участі голови Національної ради з питань благодійництва «Зігрій любов'ю дитину» Віталіни Ющенко.


Проект є ініціативою Президента України, яку він висловив у грудні 2007 року, і спрямований на вирішення найбільш гострих проблем багатодітних сімей, насамперед, забезпечення житлом тих родин, які мають 10 і більше дітей вже 2008 року. У наступні роки акція поширюватиметься на багатодітні родини, що мають менше 10 дітей.

Проект відбувається за участі місцевої влади та бізнесових структур, які висловили бажання опікуватися родинами у певному регіоні.

У заході взяли участь заступники голів Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних та Київської міської адміністрацій, відповідальні за цей проект; представники Секретаріату Президента та центральних виконавчих органів влади.

Керівник Служби з питань звернень громадян Олег Паракуда повідомив, що проект «Зігрій любов'ю дитину» підтвердив свою затребуваність, про що свідчить практично 50% збільшення звернень до Президента від багатодітних сімей та одиноких матерів, особливо щодо проблем житла. «На сьогодні в Секретаріаті Президента ведеться моніторинг усіх сімей, які підпадають під цей проект», - підтвердив він.

Обговорюючи стан втілення проекту, Олександр Шлапак закликав оперативніше надавати до Секретаріату Президента інформацію про хід виконання проекту, а також якомога ширше передавати її через засоби масової інформації, в тому числі, центральні. «Дуже хотілося б, щоб ця акція стала прикладом», - сказав він, рекомендувавши, щоб кожна акція проекту обов'язково була висвітлена у пресі та на офіційних сайтах держадміністрацій.

Олександр Шлапак також запропонував у рамках акції зробити подарунки до Великодня, який є найбільшим православним святом, або надати продуктові набори до цього дня багатодітним родинам.

Під час наради заступники голів ОДА доповіли про втілення проекту на місцях, а саме, хід переговорів із бізнесменами та їхніми благодійними фондами, які погодилися надати допомогу багатодітним сім'ям, стан фінансування проекту та безпосередньо виконання самого будівництва та ремонту житла цих сімей, наданих благодійниками речей, побутової техніки тощо.

За словами представників регіональної влади, на початку цього проекту у них виникли проблеми із тим, щоб забезпечити повний збір коштів та ефективну координацію з деякими бізнесменами та благодійними фондами, які брали на себе зобов'язання по цьому проекту.

«Ми закриємо питання з цими сім'ями, але, фактично більш ніж на половину за рахунок міста», - повідомила заступник голови Київської державної адміністрації Ірена Кільчицька.

З боку представників благодійних фондів, зокрема, фонду «Розвиток України», були поставлені запитання щодо складнощів проведення виділення землі для будівництва будинків для багатодітних сімей та погодження всіх необхідних проектних документів будівництва, можливостей надання пільг на оплату комунальних послуг за житло, які ці сім'ї отримають.

Фонд «Розвиток України» також заявив про можливість надати житло тим сім'ям, якими опікується у цьому проекті, площею понад розрахований мінімум 13,5 квадратних метрів на одну особу. «Нам потрібно забезпечити цих людей житлом. Якщо ви в такому форматі це зробите, ми вам будемо дуже вдячні», - відповів Олександр Шлапак на цю пропозицію.

Підбиваючи підсумки засідання, Олександр Шлапак запропонував до 2-4 квітня завершити залучення нових донорів до благодійного проекту «Зігрій любов'ю дитину», в тому числі, замість тих, хто відмовився від намірів бути його учасником. Для ефективності такої комунікації він рекомендував головам ОДА особисто зустрітися з бізнесменами, які готові взяти участь у проекті, разом відвідати сім'ї, які мають бути охоплені акцією.

Він закликав прискорити укладання Меморандумів між місцевими адміністраціями та бізнесменами або структурами, що їх представляють, при чому докласти до цих документів додатки із конкретними взаємними зобов'язаннями та строками їхнього виконання. До того ж, цей документ має містити точний перелік родин, що отримають допомогу в рамках проекту, перелік їхніх потреб, які будуть профінансовані тощо.

«Я просив би зафіксувати термін 10 днів, у рамках якого ми повинні з вами завершити роботу щодо Меморандумів», - сказав Олександр Шлапак, нагадавши, що у травні звіт про виконання проекту має бути представлений Главі держави до Міжнародного дня сім'ї 11 травня.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

Отщепенец

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: