ТЕМА

Ющенко ввів в дію шахтарське рішення Богатирьової

05 августа 2008 | 13:21

Президент Віктор Ющенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 30 травня «Про стан і перспективи розвитку вугільної промисловості та невідкладні заходи щодо підвищення безпеки праці в цій галузі», повідомили у прес-службі Глави держави.


Відповідний указ Ющенко підписав 5 серпня.

Згідно з указом, Кабінету міністрів доручено до кінця третього кварталу 2008 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроекти про особливості ліквідації підприємств вугільної, гірничодобувної галузі; про засади функціонування ринку вугілля, передбачивши, зокрема, запровадження продажу вугільної продукції на біржових торгах, визначення правил і специфіки укладання біржових контрактів, запровадження відкритих аукціонів з продажу вугільної продукції.

Крім того, уряду доручено уточнити Концепцію реформування вугільної галузі, схвалену розпорядженням Кабміну від 14 травня 2008 року передбачивши, зокрема проведення протягом трьох місяців інвентаризації вугледобувних підприємств з метою визначення перспективних і неперспективних шахт; впровадження комплексу ресурсозабезпечувальних заходів з подальшої реструктуризації вугільної промисловості (закриття безперспективних і реконструкція, модернізація та технічне переоснащення перспективних шахт, будівництво нових рентабельних шахт) та забезпечення прозорості цього процесу.

Також Кабміну доручено підвищити ефективність державного управління вугільною галуззю; укласти міжгалузеву угоду між вугільними, машинобудівними і металургійними підприємствами про взаємодію та вдосконалити існуючі механізми фінансової санації збиткових підприємств.

Крім того, згідно з указом, уряду доручено вжити заходів щодо залучення недержавних інвестицій у розвиток вугільної галузі та забезпечення посилення контролю держави за виконанням інвесторами зобов’язань у післяприватизаційний період.

Державному комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду доручено забезпечити безумовне виконання Програми підвищення безпеки праці на вугледобувних та шахтобудівних підприємствах та посилити державний нагляд за дотриманням норм і правил безпеки робіт на шахтах, де здійснюються роботи на глибинах понад 1000 метрів, та шахтах понадкатегорійних за наявності шахтних газів, вибухів вугільного пилу та раптових викидів вугілля і породи.

Міністерству охорони навколишнього природного середовища доручено протягом 2009 - 2012 років провести переоцінку геолого-економічних показників резервних вугільних родовищ та запровадити постійний моніторинг впливу закриття шахт на стан довкілля.

4post



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

Вагит Алекперов, ЛУКОЙЛ РОССИЯ на встрече с представителями украинского правительства в Кабинете министров Украины. 21 августа, 14.00, Киев.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: