ТЕМА

Головний замовник продукції українського ВПК - Росія, а не Грузія

15 августа 2008 | 15:09


На даний час Україна встановила відносини у сфері військово-технічної співпраці з понад сімдесятьма країнами світу. При цьому найбільша частка експорту українських товарів військового та спеціального призначення надходить до Російської Федерації.
Про це повідомив Заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук.
«Нашим партнером номер один у цій співпраці є Російська Федерація, на яку припадає 30-40% українського військового експорту», - сказав Андрій Гончарук, підкресливши, що така тенденція зберігається протягом всієї історії ВТС обох країн.
За перше півріччя 2008 року частка Росії склала 20,9% у військовому експорті України.
Серед інших країн СНД, з якими Україна співпрацює в цій сфері, друге місце посідає Азербайджан, на який припадає 6,7% всього обсягу експорту, далі - Грузія - 6% та Казахстан - 5,4%. У загальному рейтингу Грузія посідає 6-7 місце.
При цьому Заступник Глави Секретаріату наголосив на тому, що Україна розвиває ВТС на основі міжнародно-правових двосторонніх та багатосторонніх договорів і неухильно дотримується всіх міжнародних зобов'язань та обмежень, передбачених режимами у сфері нерозповсюдження.
«В першу чергу, при здійсненні такого співробітництва враховуються міжнародні документи, які в деяких випадках можуть обмежувати поставки озброєнь в ті чи інші зони чи країни», - запевнив Андрій Гончарук.
Він пояснив, що міжнародна військово-технічна співпраця здійснюється через двосторонні комісії із ВТС. Такі комісії або подібні до них органи, які забезпечують відповідні консультації сторін, створені фактично з усіма країнами СНД, Сполученими Штатами Америки, Францією тощо.




Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Photo by Ruth Orkin

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: