ТЕМА

У Боярці выдбудуться заходи з нагоди 23 річниці Чорнобилю

13 апреля 2009 | 12:09


23 квітня 2009 р.
м. Боярка
12:00 – 12:30 - вул. Хрещатик
12:30 – 14:00 –парк Перемоги
15- та Церемонія Миру, приурочена 23-й річниці аварії на Чорнобильський АЕС розпочнеться маршем Миру. Курсанти Боярського ліцею ім. Богуна пройдуть з прапорами усіх країн світу по центральній вул. Хрещатик історичного містечка Боярка до парку Перемоги.
Боярський міський голова Тарас Добрівський зустрічатиме гостей і запрошених, серед яких очікується: уповноважений посол Японії в Україні Тадаші Ідзава, міністр міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи В.М. Шандра, перший заступник Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи В.М. Антонець, голова Київської обласної державної організації В.І. Ульянченко, голова Київської обласної ради Майбоженко В.В., начальник Київського управління культури і туризму В.Г. Романчишин.
Церемонію Миру, у присутності громадськості Києво-Святошинського району, мешканців та учнів шкіл міста, ліцеїстів-богунівців, проведе президент та засновник громадської організації «Юніверс Старс»( Японія) Кадзутоши Йошида та офіційний представник «Юніверс Старс» в Україні Лідія Коржук.
Загалом, 25 візитів здійснила громадська організація “Юніверс Старс”( Японія) в Україну з 1986 р. Найперший - як фонд «Ангели Чорнобиля» - одразу після аварії, до Чорнобиля. Тоді, на станції, був встановлений «Стовп Миру». На ньому чотирма мовами (англійською, японською, українською і російською) викарбувано гасло: «Хай буде мир на всій Землі».
Стовб Миру також було встановлено у 1990 р. у м. Києві в Центральному палаці одружень під час першої Церемонії Миру. Рік за роком такі акції проводились різних країнах. Їх головною метою був і є розвиток миру, освіти, мистецтва та спорту, а також захист навколишнього середовища. У церемоніях Миру брали участь глави держав і міжнародних організацій державного рівня. Остання - відбулась у 2006 р. в м. Києві у Президентському полку.
У переліку країн, яким вручено Стовб Миру – Україна, Ватикан, Андора і США (1986р), Індія (1988 р.) і Бельгія (1989 р.), Китай(1999 р.), Японія, Самоа, Монголія, Швейцарія (2000 р.), Намібія, Литва (2001 р.), Філіпіни ( 2002 р.).
Цієї своєрідної відзнаки удостоєні ряд видатних політиків, урядовців і громадських діячів багатьох країн, серед яких Мати Тереза, Далай Лама, Генеральний секретар ООН Кофі Аннан, Папа Римський Іван Павло II, екс-президент США Джиммі Картер та інші. В Україні престижну нагороду світу свого часу отримали керівник Секретаріату Президента України В. Балога та екс-мер м. Києва О. Омельченко.
Японська організація, яка з 2001 р. називалась Peace Stars, а з 2006 р.- Юніверс Старс, постійно провадить активну миротворчу та гуманітарну роботу в Україні, зокрема, шляхом здійснення благодійної діяльності в районах, постраждалих від аварії на ЧАЕС, проводить виступи з концертами миру, запрошує українських дітей на відпочинок до Японії тощо.
Так, за підтримки фонду у Києві у 1987 – 89 рр.. створений дитячий англомовний музичний театр, який з гастролями відвідав США, Німеччину, Японію. За його сприяння неодноразово діти України брали участь у Церемоніях Миру та міжнародних фестивалях. Їх виступи із захопленням дивились у багатьох країнах світу.
Допомога японської організації у медичному та технічному аспекті подолання наслідків Чорнобильської катастрофи неоціненна. Гуманітарна допомога київським лікарям та лікарні МВСУ, організація візитів до Японії з метою обміну досвідом провідних медиків України (академік П. Фомін), співпраця з впровадження новітніх японських технологій, організації громадського самоврядування, створенням 10 шкіл Миру - це далеко не повний перелік заходів, які здійснюють в Україні лідери Юніверс Старс, офіційним представником котрих є Лідія Коржук. Про єднання українського і японського народу відзнято фільм «Про зірки миру».
Засновник і президент громадської організації Казутоши Йошида вважає, що долі України і Японії схожі, адже обидві країни постраждали унаслідок атомного лиха.
- В Україні це трагедія більш як двадцятирічної давнини, яка сталася через катастрофу на ЧАЕС, в Японії – міста Хіросіма і Нагасакі, які зазнали ядерного удару, - зазначає представник Японії.
Казутоши Йошида та члени його організації переконані, що кожна людина є і повинна бути зіркою миру. Для того, щоб був мир на планеті, усі люди мають працювати над кожним із семи проектів:
1. Екологічне відродження; радіація від Чорнобильської катастрофи може бути знищена внаслідок використання японських винаходів.
2. Просвітницька революція; випускники шкіл Миру в усьому світі, студенти та їх сім’ї будуть сприяти миру в усьому світі.
3. Революція свідомості; друкуючи книжки, використовуючи сучасні технології, читаючи лекції та інше, людському розуму відкривається мир і гармонія.
4. Миротворча діяльність; не допущення військових дій у всьому світі.
5. Діяльність мистецтва; серце, що шукає краси, створює навколо себе мир.
6. Гармонія Будо; спорт трансформує агресивну енергію у кращу.
7. Революція медицини; японські винаходи можуть надати людству можливість жити до 200 років, поєднуючи різні підходи.
«Чорнобильська трагедія має стати найбільшим уроком для людства й ніколи не повторитися», - переконані організатори та учасники акції з України та Японії.
Акредитація представників ЗМІ за електронною адресою: shulga_dom@ukr.net


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Израильский поселенец и палестинец спорят у дома в Шейкх Джаррах, Восточный Иерусалим. (Ahmad Gharabli/Agence France-Presse/Getty Images)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: