ТЕМА

Прокуратура столиці розпочала перевірки незаконно встановлених МАФів

18 марта 2011 | 11:37


Як свідчить статистика, у місті налічується понад 15 тисяч тимчасових споруд, встановлених без будь-яких дозвільних документів або ж   за підробленими дозволами.

А це означає що суб’єктами підприємницької діяльності не сплачуються до бюджету столиці обов’язкові платежі на десятки мільйонів гривень.

Тому, за дорученням заступника Генерального прокурора України – прокурора міста Києва Анатолія Мельника уже розпочато перевірки не тільки законності встановлення малих архітектурних форм, а й діяльності контролюючих органів, на які безпосередньо покладено обов’язок видачі дозвільної документації.

Першими вагомими результатами даної перевірки відзначилася прокуратура Дніпровського району міста Києва, за документами реагування якої  Головним управлінням контролю за благоустроєм м. Києва демонтовано 142 тимчасові споруди ТОВ «Воскресенський торговий центр» та повністю звільнено зайняту земельну ділянку площею один гектар в охоронюваній зоніна перетині вулиці Алішера Навої та бульвару Перова. Зазначимо, що в суді слухається кримінальна справа за обвинуваченням директора ТОВ «Воскресенський торговий центр» у перевищенні влади та службових повноважень, з вини якого завдано шкоду державі на загальну суму понад 370 тис.  грн.  (ч. 3 ст. 365 К України). А також, заявлено позов до Господарського суду міста Києва про стягнення з TOB «Воскресенський торговий центр» спричинених державі збитків за самовільне знесення на ділянці зелених насаджень.

 

Прес-служба Прокуратури міста Києва



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Сотрудники Китайского Jiufeng Forest Zoo в Ухане попробовали пробудить охотничий инстинкт у пятимесячного тигренка, пустив к нему в вольеру кролика. Полосатый хищник удивился новому соседу, испытывать на нем природные навыки не стал и подружился с ушастым.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: