ТЕМА

Українська міліція обіцяє дружити з кібернетиками

22 февраля 2012 | 13:35

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко ознайомився з останніми винаходами українських кібернетиків.


 

Загальними рисами презентованих винаходів є швидкість їх роботи в реальному часі, а також забезпечення збереження інформації.

З робочім візитом до інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України завітав Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

Ну зустрічі були присутні всі члени ученої ради закладу, які презентували свої наукові здобутки  Міністру внутрішніх справ.

- Інститут кібернетики був створений у 1962 році, на базі Академічного обчислювального центру. Він був і є однією з найпотужніших організацій колишнього радянського союзу в своїй сфері. – Зауважив Іван Сергієнко, директор інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова. – На базі нашого інституту був створений кібернетичний центр, в структуру якого входить п’ять інститутів. Базовий Інститут кібернетики, інститут програмних систем, інститут космічних досліджень, інститут математичних машин і систем, інститут прикладного системного аналізу та міжнародний науково-навчальний центр.

Цей центр є автором розробки багатьох програм автоматизації в Україні, які затверджені Верховною радою. На базі законодавчого органу  існує відповідна науково-технічна комісія, яка займається цією справою. Провідні фахівці інституту кібернетики координують її діяльність, особливо на науковому рівні, консультують колег, та допомагають у вирішенні спірних питань.

- Основна частина розробок  навчального закладу полягає у безпосередній роботі на інтереси людини та держави,  - зазначив Іван Сергієнко. - Значна частина розробок виконується з метою захисту інформації і протидії несанкціонованому доступу до неї через різні системи. Ми постійно працюємо над удосконаленням нашого обладнання та для убезпечення безпеки як населення, автоматизованих систем так і екологічного стану в країні.

Однією серед найпотужніших розробок інституту є інтелектуальні відео-системи реального часу. Діюча версія інтелектуальної відеокамери була представлена Міністру внутрішніх справ членом вченої ради університету – Віталієм Боюном. Прилад самостійно виділяє корисну інформацію з відео послідовності і саме  завдяки цьому процесу у рази зменшується надлишковість інформації.

Під час презентації винаходів були представлені розробки у сфері  інформаційних технологій вивчення жестової мови, виділення і розпізнавання облич, розпізнавання емоцій на обличчі людини та перетворення голосової інформації у текстовий вигляд. 

- Я впевнений, що завдяки цим новітнім технологіям рівень попередження та розкриття злочинів може значно зрости, - підкреслив Міністр.

Також, окрім цього були представлені й інші новітні розробки, такі як  інтелектуальні сенсори для медико-біологічних досліджень і діагностик. Ці прилади допомагають визначити на ранніх стадіях хвороб серцево-судинної системи. Віталій Захарченко зазначив, що дані винаходи будуть дуже корисними для  Центрального госпіталю Міністерства внутрішніх справ, адже соціальній сфері та медичному забезпеченню працівників приділяється велика увага.

Досить важливою була інформація відносно систем цифрових «водяних» знаків та Методів комп'ютерної стеганографії. За їх допомогою проводиться контроль цілісності знімків камер спостереження, захист авторських прав та Інтернет-сайтів. Ці системи безпосередньо можуть бути корисними для Міністерства внутрішніх справ.

- Одним з основних завдань, поставленим нами щодо удосконалення системи МВС це – перетворити Україну з постіндустріальної на повноцінно-розвинену інформаційну державу – зауважив Віталій Захарченко.

На останок, Міністр подякував керівному складу інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України відносно представленої інформації, та пообіцяв що ця зустріч це лише початок у великій подальшій співпраці Міністерства внутрішніх справ України та науковців-кібернетиків.

УЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: