ТЕМА

У кримському заповіднику виявили оборудки на 1,4 млн.грн.

25 апреля 2012 | 13:25

Незаконні оборудки посадовців коштували державі у 1,4 млн. грн. Управлінням боротьби з організованою злочинністю м. Севастополя направлено до суду кримінальну справу стосовно організованої групи корупціонерів з числа посадових осіб державної установи Міністерства культури України.


 

У 2009 році окремі посадові особи Національного заповідника «Херсонес Таврійський» прийшли до висновку, що під час «виконання» своїх службових повноважень  можуть систематично отримувати неконтрольований дохід. Як встановили працівники УБОЗ УМВС України в м. Севастополі, з метою прикриття незаконної діяльності по заволодінню бюджетними коштами, підозрювані створили фіктивні суб'єкти господарської діяльності. За їх схемою, між вказаними підприємствами і Національним заповідником «Херсонес Таврійський» була укладена генеральна угода про наукове, культурне і ділове співробітництво. Була розроблена форма договорів, котрі повинні були укладатися між замовниками, заповідником і підконтрольними підприємствами. Відповідно договорів, на рахунки вказаних підприємств здійснювалися перерахування коштів від фізичних і юридичних осіб за проведення дослідницьких робіт і підготовку висновків науково-археологічної експертизи по земельним ділянкам. А також необхідних для узгодження відповідними державними органами дозволів на проведення будівельних робіт та відводів земельних ділянок  вищевказаних робіт, що фактично проводилися працівниками заповідника.

Таким чином у період з липня 2009 р. по червень 2011р.  учасники організованої злочинної групи, зловживаючи службовим становищем необґрунтовано направляли кошти, що надходили від замовників робіт на рахунки підконтрольних їм фіктивних підприємств, заволодів коштами Національного заповідника на загальну суму понад 1,4 млн. грн., які у подальшому легалізували через карткові рахунки фізичних осіб.

Працівниками УБОЗу порушено кримінальну справу за ч.5 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем організованою групою в особливо великих розмірах), ч.2 366 (службове підроблення), ч.2 205 (фіктивне підприємництво) і ч.3 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України , що передбачає позбавлення волі на строк від восьми  до  п’ятнадцяти років  з конфіскацією майна.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в м. Севастополі 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Маленька левиця Ліонідія, якій ще не виповнилось і місяця, в Харкові у понеділок, 31 жовтня 2005 р. Нещодавно в Харків прибула доросла левиця Міледі, яка несподівано для співробітників зоопарку виявилася вагітною. Зараз новонароджена Ліонідія живе в кабінеті директора Харківського зоопарку Олексія Григор'єва, поки її мати повністю не оправиться після родів. Фото Андрія Марієнка / УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: