ТЕМА

6 червня 2014 року журналістам роздадуть близько півмільйона гривень

10 февраля 2014 | 18:28 , ТЕМА

Започатковано загальнонаціональний конкурс журналістської майстерності «ТЕКСТ».


Конкурсанти змагаються за декількома номінаціями, концепція оцінювання робіт містить заходи анонімності авторів, отже, члени журі не знають кого й з якого видання вони оцінюють. Організатори наголошують: конкурс дістанційований від політики. Все що потрібно, аби виграти – писати фахово. Політична заангажованість тексту критично зменшує шанси автора на перемогу.

Ініціатором проведення конкурсу стала Наталья Влащенко – головний редактор журналу «Публичные люди». Ясна річ, для організації загальнонаціонального конкурсу потрібні чималі гроші, отже – меценати-засновники. Ними стали заступник губернатора Харківської області Юрій Сапронов, який вже десять років меценатствує на чолі благодійного фонду свого імені. Відтепер фонд не лише підтримує хворих дітей й талановитих студентів, а також є співорганізатором конкурсу «ТЕКСТ».  Другий благодійник - відомий столичний бізнесмен і блогер Гарік Корогодський.

Оскільки ініціатори конкурсу наголошують на його незаангажованості, аполітичності й відкритості, відповідно добирався й склад журі. До нього увійшли знані українські журналісти. Кістяк - не лише столичні «метри». Головою обрано Зураба Аласанію – харків’янина, засновника та керівника Інформаційного агенства «Медіа-Порт», співзасновника Громадського ТБ. Серед членів журі – львів’янин Ігор Балинський.

Створено сайт конкурсу ТЕКСТ-2014. Там можна ознайомитися з умовами, знайти іншу важливу інформацію, прочитати тексти, вже надіслані на конкурс.

Невблаганна машина відбору та оцінювання робіт діє чітко й безжалісно. Технічні працівники конкурсу знайомляться з текстами, відкидають відверте інформаційне сміття й продукти життєдіяльності графоманів. Решту – без назви авторів та медіа, в яких вони опубліковані, надсилають членам журі. Роботи проходять оцінювання за низкою критеріїв. Суми балів, яку набрала робота за оцінкою кожного члена журі, складаються. Отака проста арифметика.

За її результатами переможці в різних номінаціях отримають «переконливі» грошові призи. Перше місце – еквівалент 5000 доларів, друге – 2000, третє – 1000. А ще є три призи від спонсору «Окрема думка» - 3000 доларів.

До речі, для тих, хто називає себе журналістом, але ще не став ним фактично, започатковано номінацію «Золотий графоман». Отже, навіть якщо ви писати не вмієте, але прагнете визнання та нагород, такий шанс у вас є.

В день журналіста 6 червня в Києві відбудеться урочисте нагородження переможців – з піснями, танцями, шампанським і призами.

До розгляду приймаються роботи, за які вам не соромно, і які опубліковані у друкованих та інтернет-ЗМІ з 23 травня 2013 року до 23 травня 2014-го.

Тож, доводьте, що ви – найкращі!



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

© AP Photo/РИА-Новости, Михаил Климентьев 09.06.2009, Россия | Президент РФ Дмитрий Медведев в тренировочном центре спецназа в Махачкале, Дагестан.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: