ТЕМА

Російській делегації ПАРЄ заборонили вільне пересування Страсбургом через вакцинацію "Спутником"

24 сентября 2021 | 08:40

Російська вакцина не визнана у Євросоюзі.


Російська делегація на Парламентській асамблеї Ради Європи отримала припис на заборону вільного пересування Страсбургом. Причина - вакцинація російським "Спутником V", який не визнаний в Євросоюзі.

Про це заявив член делегації Ради Федерації, заслужений лікар РФ Володимир Круглий, повідомляє РИА Новости.

Також він зазначив, що російську делегацію обмежили в пересуванні через прибуття із "червоної зони". Тому дипломати зможуть переміщатися тільки з готелю в будівлю Парламентської Асамблеї.

Сенатор додав, що для турецької делегації, що прибуває з "червоної зони", але вакцинованої Pfizer, немає ніяких обмежень. "Такі ж умови діють і стосовно української сторони", - зазначає російське інформагентство.

"Повторюється ситуація з літньою сесією ПАРЄ, коли російська делегація теж не приїхала через умову при приїзді у Страсбург бути присутніми тільки на засіданнях Асамблеї. Втрата можливості прогулятися по Страсбургу настільки вразила путінських чинуш, що глава "Держдуми" Володін вже вибухнув заявою про необхідність покинути ПАРЄ", - прокоментував ситуацію член української делегації ПАРЄ Олексій Гончаренко.

Спікер Держдуми РФ Вячеслав Володін назвав заборону вільного пересування російських делегатів дискримінацією. Він наголосив, що Росія платить за свою участь в ПАРЄ більше, ніж інші.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: