ТЕМА

Айкоси прирівняли до цигарок

17 декабря 2021 | 11:25

Верховна Рада посилила антитютюнову політику: за відповідний законопроєкт №4358 проголосували 317 депутатів.


Головні нововведення стосуються електронних сигарет та айкосів, які прирівняли до звичайних цигарок.

Після набуття закону чинності їх не можна буде курити в громадських приміщеннях, не можна буде продавати такі вироби неповнолітнім та рекламувати їх.

Штраф за продаж неповнолітнім тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них складатиме 1 020 гривень, а в разі повторного порушення протягом року — 10,2 тис. гривень.

Крім того, законопроєкт забороняє тютюнові вироби з ароматами і смаками фруктів, солодощів тощо. Зокрема, не можна буде їх виробляти в Україні для внутрішнього ринку, ввозити та продавати.

На пакуванні від електронних сигарет має бути медичне попередження про шкоду для здоров'я площею 30% коробки, а на цигарках медичне попередження збільшиться до 65% від площі пакування.

"Досі у нас були взагалі не врегульовані пристрої для паління: електронні сигарети, айкоси тощо. У тому числі через це за рік внаслідок куріння померло близько 85 тисяч українців", - пише в фейсбуці депутатка Ольга Стефанишина.

"Головна мета - захистити та уберегти нашу молодь від маркетингових технологій виробників тютюнових виробів та пристроїв для куріння", - зазначив в телеграмі депутат від "Слуги народу" та голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Чемпіон світу за версіями IBF / WBO / IBO в суперважкій вазі, український боксер Володимир Кличко під час тренування у готелі Атлантік, в Гамбурзі (Німеччина), у вівторок, 8 липня 2008 р. В субботу, 12 липня 2008 р. Володимир Кличко проведе поєдинок з Чемпіоном за версіями IBF/WBO Тоні Томпсоном.Фото Павла Терехова

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: