ТЕМА

На "Антонові" представили перший серійний Ан-178

28 декабря 2021 | 11:58

Літак побудовано в рамках контракту з Міноборони.


На "Антонові" представили перший серійний Ан-178
Фото: Дом

На держпідприємстві "Антонов" у Києві представили перший серійний літак Ан-178. Заходи з нагоди викатки літака відбулися у Києві в вівторок, 28 грудня, повідомив телеканал "Дом".

Військово-транспортний літак Ан-178-100Р №001 призначений для проведення льотних сертифікаційних випробувань.

Він побудований в рамках державного контракту на три літаки Ан-178 для Збройних сил України.

Нагадаємо, що Ан-178 поки що існує в єдиному льотному примірнику. Він виконав перший політ 7 травня 2015 року.

Ще один Ан-178 будується за контрактом з МВС Республіки Перу. Будівництво цього літака відбувається з затримкою, оскільки "Спецтехноекспорт" досі не отримав жодного платежу від замовника і українська сторона самостійно виготовляє літак за свій рахунок. 

У жовтні 2019 року МВС України заявило про плани придбати 13 літаків Ан-178 (дев'ять для ДСНС і чотири для Нацгвардії), але контракту підписано не було.

Натомість у кінці 2020 року три Ан-178 замовило Міністерство оборони.

Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 розроблений ДП "Антонов" і є подальшим розвитком сімейства регіональних реактивних літаків Ан-148/Ан-158.

Максимальна висота польоту Ан-178 – 12,2 км, дальність польоту – 5500 км, максимальна швидкість – 825 км/год, вантажопідйомність – до 18 т. Літак здатен експлуатуватися з різних аеродромів, в тому числі високогірних та ґрунтових.

Ан-178 демонстрували світовій спільноті на аерокосмічних салонах у Великобританії, Франції, Німеччини, Туреччині, Кувейті та Об’єднаних Арабських Еміратах.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Співробітник універмагу Україна ріже найбільший бісквітний торт в Україні під час новорічного свята в Києві в пятницю, 29 грудня 2006 р. Вага гігантського торту 950 кг, його довжина 3,75 м, ширина 3,45 м, висота 1,15 м. Для виготовлення цього кондитерського виробу було використано 4604 яйця, 131 кг цукру, 151 кг борошна, 23 кг какао-порошку, 217 кг вишень, 360 кг вершкового крему, 40 кг чорного шоколаду, 12,5 кг білого шоколаду. Торт був занесений до Книги рекордів України в категорію «Благодійність. Розміри». Фото Олександра Синиці

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: