ТЕМА

Найбагатші казахи збідніли на мільярди

09 января 2022 | 09:04

Чотири казахські мільярдери, які входять до списку найбагатших людей країни, на тлі протестів та масових заворушень втратили значну частину свого статку, повідомляє Лента.Ру.


Йдеться про голову ради директорів казахської платіжної та фінтех-компанії Kaspi.kz В'ячеслава Кіма, гендиректора цієї ж фірми Михайла Ломтадзе, а також середню доньку експрезидента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Дінару Кулібаєву та її чоловіка Тимура Кулібаєва. З 4 по 8 січня їхній капітал впав на три мільярди доларів сумарно.

Статки Кіма в зазначений період опустилися з 5,7 до 4,2 мільярда доларів, а Ломтадзе - з 5,2 до 3,8 мільярда доларів. Це сталося через обвал вартості акцій Kaspi.kz на 30 відсотків — до 87 доларів станом на 6 січня.

Статки подружжя Кулібаєвих скоротилися щонайменше на 200 тисяч доларів — до 3 мільярдів доларів у кожного. Вони контролюють контрольний пакет акцій Народного банку (Халик-Банк). За підсумками тижня вартість цінних паперів банку просіла на 16%.

Протести в Казахстані розпочалися в неділю, 2 січня, через зростання цін на газ для машин із 60 до 120 тенге (з 10 до 20 рублів) за літр. Незабаром економічні вимоги змінилися на політичні: відставка уряду, проведення нових виборів, розгляд питання про люстрацію людей з "клану" колишнього президента Нурсултана Назарбаєва.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

10 октября в Пхеньяне прошел грандиозный военный парад в честь 65-летия правящей в КНДР Трудовой партии Кореи. Парад стал самым массовым за всю историю Северной Кореи. Все оружие северокорейцев - российского производства.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: