ТЕМА

"Слуга народу" в Києві пропонує перевести транспорт на безоплатну основу

18 января 2022 | 17:43

16 листопада 2021 року у КМДА заявили, що столиця вимушена підвищити вартість проїзду у комунальному громадському транспорті, щоб забезпечити його стабільну роботу та безпеку перевезення пасажирів.


Фракція партії "Слуга народу" в Київській міській раді запропонувала перевести громадський транспорт у столиці на безоплатну основу.

Про це під час звіту столичних депутатів різних рівнів заявив голова фракції "Слуга народу" в Київраді Андрій Вітренко, інформує кореспондентка LB.ua.

"За нашою ініціативою на сесії Київської міської ради було ухвалено питання про створення робочої групи з питання вартості проїзду в громадському транспорті. До неї доєднався член нашої команди Женя Кузьменко, який є спеціалістом у транспортному центрі. Ми будемо опрацьовувати питання взагалі безоплатного транспорту для киян", – розповів Андрій Вітренко.

Він пояснив, що є кілька моделей фінансування транспорту. Одна із них – це безкоштовний транспорт, зокрема й така. 

Згідно з планом одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної картки "Муніципальна картка «Картка киянина»" вартість поїздки становитиме 12 грн. Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки у комунальному транспорті становитиме від 15 до 20 грн: 15 грн при купівлі 50 поїздок, 20 грн – при купівлі 1-9 поїздок. Залишається також можливість придбання місячних проїзних квитків зі знижками. 

18 листопада організатори "Маршу за Київ" під КМДА влаштували мітинг проти подорожчання вартості проїзду в громадському транспорті в 2,5 раза. 

Учасники акції назвали пропозицію збільшити тарифи до 20 гривень за разову поїздку необґрунтованою.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: