ТЕМА

Шурма: “Абсолютна більшість компаній, як і раніше, спокійно літають в Україну”

21 февраля 2022 | 10:49

“З авіаперевезеннями ми частково загасили пожежу".


Рішення уряду виділити 16,6 млрд гривень на гарантії для авіаперевізників заспокоїло ринок перельотів.

Про заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма заявив в інтерв’ю rbc.ua.

“Але тут велике питання щодо того, як повели себе страхові компанії. Наскільки мені відомо, спочатку вони підвищили страхові ставки чомусь тільки для компаній, які знаходяться в лізингу в українських операторів. Можливо, страховим компаніям не хотілося вести неприємну дискусію з великими світовими авіалініями. А з нашими простіше”, – сказав він.

Шурма зазначив, що і ОПУ, і уряд вживатимуть стабілізаційні заходи, щоб компенсувати втрати.

“З авіаперевезеннями ми частково загасили пожежу. Абсолютна більшість компаній, які раніше, спокійно літають в Україну. Ті, хто скоротив свої рейси, роблять це для оптимізації витрат”,– сказав він.

За словами Шурми, всі великі українські авіаперевізники працюють у колишніх обсягах. “Однан евелика компанія змушена була відправити літаки з України на вимогу навіть нестраховика, а власника літаків. Але і вони знайшли рішення, щоб не скасовувати рейси, використовуючи існуючий в Україні авіапарк”, – додав він.

“Але ми сподіваємося, що ситуація відновиться. Ми точно не будемо осторонь, і якщо будуть потрібні додаткові дії – будемо їх приймати”, – уточнив заступник очільника Офіса президента.

Нагадаємо, 13 лютого Кабмін виділив 16,6 млрд грн для гарантування безперебійних польотів у повітряному просторі України.

Виділені кошти мають використовувати для гарантування безпеки польотів в України для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників.

20 лютого стало відомо, що авіакомпанії SAS, Austrian Airlines та Swiss International Air Lines (Swiss) тимчасово зупиняють виконання більшості рейсів в Україну на тлі зростання напруженості в регіоні.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: