ТЕМА

ЄС запровадить нові санкції проти РФ

09 марта 2022 | 17:46

Країни Євросоюзу завершують підготовку нового пакету санкцій проти Росії. Він може бути оголошений вже у вівторок, 8 березня, повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, повідомляє Новое время.


Новий пакет може включати обмеження доступу до європейських портів, санкції проти кораблів, розширення списку санкцій фізосіб і нові обмеження на доступ до технологій для оборонної сфери.

ЄС також працює над посиленням режиму дотримання санкцій, у тому числі над обмеженням того, як криптовалюти можна використовувати для їхнього обходу.

Росії загрожує міжнародна ізоляція через повномасштабний напад на Україну. США та ЄС вже оголосили кілька пакетів санкцій проти РФ. Сім російських банків, зокрема ВТБ, відключають від SWIFT.

"Це зупинить діяльність цих банків у всьому світі і ефективно заблокує російський експорт та імпорт", - заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Країни Заходу також запровадили санкції проти російського центробанку, щоб заблокувати його доступ до міжнародних резервів Росії. Також Єврокомісія заборонила всім зареєстрованим у РФ та контрольованим Росією літакам приземлятися, злітати чи пролітати над територією ЄС.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Міністр Внутрішніх справ України Юрій Луценко, в центрі, під час засідання парламенту в Києві у четвер, 30 листопада 2006 р. Луценко назвав всі звинувачення, зафіксовані у звіті Тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів корупції в органах внутрішніх справ, замовленими. Фото Євгена Орловського

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: