ТЕМА

США виявили причину скасування 10 тисяч авіарейсів

12 января 2023 | 12:20

Це спричинив єдиний файл у системі.


Американський авіарегулятор назвав попередньою причиною збою в роботі критичної системи оповіщень Notam став пошкоджений файл бази даних – через це понад 10 тисяч рейсів перенесли чи скасували.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на Федеральне управління цивільної авіації США (FAA).

У середу ввечері агентство заявило, що попереднє розслідування виявило як причину збою пошкоджений файл, проте FAA "старанно працює над подальшим з'ясуванням причин цієї проблеми". Агентство також заявило, що немає жодних доказів кібератаки. 

Днем раніше FAA наказало рідкісне закриття внутрішнього повітряного руху після збою так званої системи оповіщення повітряних місій Notam, яка в режимі реального часу надає інформацію про потенційні небезпеки для пілотів і членів екіпажу.

За даними сайту FlightAware, що відстежує польоти, станом на 18:30 ET (01:30 за Києвом), майже через 12 годин після того, як FAA видало наказ про припинення польотів, було скасовано понад 1300 рейсів до аеропортів США або з них, і близько 9500 рейсів було затримано. Польоти відновилися з 16:00 за Києвом.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Учасниця конкурсу Міс Груди 2009, який проводиться в рамках фестивалю Рок-н-рол за цицьки, демонструє свої груди в одному з нічних клубів у Києві, в суботу, 21 лютого 2009 р. Фото Володимира Гонтара

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: