ТЕМА

Росія хоче створити армію для ведення великих війн - екперти ISW

18 января 2023 | 09:51


Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що виконуватиме директиву Володимира Путіна про проведення масштабної військової реформи в період 2023-2026 років -ймовірно, в рамках підготовки до затяжної війни в Україні, а також створення умов для швидкого будівництва значно сильнішої російської армії, пише в своєму щоденному зведенні ISW.

Зокрема, Шойгу оголосив, що Росія відновить Московський та Ленінградський воєнний округи, сформує новий армійський корпус в Карелії, сформулює нові самодостатні угрупування військ на окупованій території України та 12 маневрених дивізій.

Ці та інші реформи демонструють наміри Росії реформувати російські збройні сили для ведення масштабних конвенційних військових дій в цілому, а не лише для нинішньої війни проти України, припускає ISW.

Незрозуміло, чи зможуть російські озброєні сили вирости, як описав Шойгу, протягом трьох років.

Номінально Росія може формувати нові дивізії, але залишається неясним, чи зможе вона укомплектувати їх до тої чисельності, якої вимагає російська доктрина, в умовах війни, що триває.

Раніше Шойгу вже робив заяви про російські військові реформи, однак вони так і не були втілені в життя, нагадують експерти ISW.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Британский комик Саша Барон Коэн (в центре) во время презентации перед премьерой своего нового фильма "Бруно" в Лондоне. После выхода фильма о казахском журналисте Борате Сагдиеве Коэн решил показать на экране другого свого персонажа австрийского репортера-гея из мира моды, работающего на несуществующем телеканале Austrian TV. Бруно говорит с характерным австрийским акцентом, испытывает симпатии к нацизму и считает самым стильным человеком в мире Усаму бен Ладена. Ряд защитников прав сексуальных меньшинств уже выразили озабоченность, что фильм "Бруно" не развеет, а наоборот, укрепит стереотипы о геях.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: