ТЕМА

Великий політичний сходняк у Києві. Програма

31 марта 2007 | 15:28

Про заплановані масові заходи та акції в центральній частині м. Києва 31 березня 3 квітня 2007 року


За попередніми повідомленнями, до Київської міської державної адміністрації, відповідно до ст. 39 Конституції України, у період з 29 березня по 3 квітня 2007 року проходять масові заходи та акції в м. Києві. Згідно з поданими заявками у заходах мають намір узяти участь близько 600 тис. осіб. У тому числі:

- з боку прихильників Партії регіонів до 400 тис. осіб;

- з боку прихильників Політичної партії Народний Союз Наша Україна та фракції Блок Ю.Тимошенко до 130 тис. осіб.

Зазначені заходи проходять в центральній частині міста, а найбільш багатолюдні відбуваються на Майдані Незалежності, Європейській площі та прилеглих до них вулицях.

З метою забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян під час зазначених заходів в ГУ МВС України в Києві розроблені відповідні розрахунки сил та засобів. Діяльність особового складу скеровано на чітке виконання службових обовязків, дотримання чинного законодавства України, дисципліни, а також націлено на вжиття законних рішучих та виважених правоохоронних заходів при виникненні нештатних ситуацій.

Керівництвом Міністерства, у межах компетенції, уживаються необхідні заходи щодо забезпечення правопорядку та недопущення порушень конституційних прав громадян.

30 березня 2007 року в приміщенні Міністерства заступником Міністра внутрішніх справ України Фатхутдіновим В.Г. було проведено робочу зустріч з організаторами зазначених заходів, у ході якої обговорювалися питання про неприпустимість порушень правопорядку.

Протягом цього дня з регіонів держави до м. Києва прибули автобусами понад 5,5 тис. учасниками заходів. Крім того, 90 громадян організовано прибули до столиці потягом з м. Львова. Автобуси розміщено здебільшого на автостоянках на пл. Великої Вітчизняної війни, біля Національної філармонії України та Річкового порту. Силами представників вибухотехнічних служб зазначені транспортні засоби та їх пасажири перевірялися на наявність вибухових, легкозаймистих речовин, зброї та інших заборонених до використання предметів.

На ранок 31 березня до Києва мали прибути потягами майже 4 тис. громадян, які прямують для участі в зазначених заходах. Потяги перевіряються силами підрозділів лінійних управлінь МВС України на залізницях.

30 березня 2007 року масові заходи в центральній частині столиці відбулися за участю до 15 тис. осіб. Під час їх проведення грубих порушень громадського порядку не допущено.

За отриманою інформацією, 31 березня 2007 року в м. Києві заплановано:

За ініціативи Київського міського відділення Партії регіонів відбудуться масово-агітаційні та інші заходи у наступних місцях:

З 08.00 до 22.00 на пл. Михайлівській.

Передбачено пішу ходу за двома маршрутами:

- пл. Поштова Андріївський узвіз пл. Михайлівська;

- вул. Січневого Повстання вул. Грушевського пл. Михайлівська.

З 08.00 до 22.00 на Майдані Незалежності.

Передбачено пішу ходу за двома маршрутами:

- вул. Січневого Повстання вул. Грушевського Майдан Незалежності;

- пл. Поштова Європейська площа Майдан Незалежності.

12.00 до 22.00 на Європейській площі.

Передбачено пішу ходу за двома маршрутами:

- пл. Поштова Європейська площа;

- вул. Січневого Повстання вул. Грушевського Європейська площа.

 

За ініціативи Київської міської організації Союз молоді регіонів України відбудуться масово-агітаційні та інші заходи у наступних місцях:

З 08.00 до 22.00 на території парку ім. Т. Шевченка.

Передбачено пішу ходу за двома маршрутами:

- пл. Поштова Європейська площа вул. Хрещатик парк ім. Т.Шевченка;

- вул. Січневого Повстання вул. Грушевського Європейська площа вул. Хрещатик парк ім. Т.Шевченка.

З 08.00 до 22.00 у Міському саду напроти будівлі Кабінету Міністрів України та у Маріїнському парку напроти будівлі Верховної Ради України з виставленням агітаційних та туристичних наметів.

Передбачено пішу ходу за двома маршрутами:

- пл. Поштова Європейська площа вул. Грушевського Міський сад;

- вул. Січневого Повстання вул. Грушевського Маріїнський парк.

З 08.00 до 22.00 на пл. Контрактовій (заявлена кількість учасників 60 тис. осіб).

 

За ініціативи Центрального виконавчого комітету Політичної партії Народний Союз Наша Україна з 10.00 триватиме IV-й зїзд зазначеної партії (просп. Перемоги, 37).

 

За ініціативи Київської міської організації Політичної партії Вперед, Україно! з 11.00 до 22.00 на Майдані Незалежності, пл. Контрактовій, у парку ім Т.Шевченка та на пл. Софіївський триватиме презентація громадянського руху Народна самооборона.

 

За ініціативи голови Центрального виконавчого комітету Політичної партії Народний Союз Наша Україна Р.Безсмертного з 15.00 до 19.00 на Європейській площі, пл. Михайлівській, пл. Софіївській та пл. Слави та з 18.00 до 22.00 на Майдані Незалежності заплановано мітинги-зустрічі народних депутатів України представників обєднаної опозиції з громадянами. Також протягом дня на Майдані Незалежності відбудеться мирне зібрання громадян.

 

За ініціативи голови Київської міської організації Всеукраїнського обєднання Батьківщина, народного депутата України А.Семиноги з 17.00 на Майдані Незалежності відбудуться мітинги-зустрічі з громадянами.

 

Також за ініціативи голови фракції Блок Ю.Тимошенко Київської міськради Т.Меліхової та голови Київської міської організації Всеукраїнського обєднання Батьківщина, народного депутата України А.Семиноги з 17.00 на Європейській площі та пл. Софіївській заплановано мітинги-зустрічі з громадянами.

 

За ініціативи голови правління Міжнародного благодійного фонду Ветерани Молодь Майбутнє В.Красулі з 10.00 на Майдані Незалежності відбудеться акція Естафета поколінь.

 

За ініціативи Шевченківської районної у м. Києві партійної організації Всеукраїнського обєднання Батьківщина з 10.00 до 19.00 триватимуть інформаційні акції на Майдані Незалежності, біля станцій метрополітену Нивки, Дорогожичі, Лукянівська та пл. Л.Толстого.

 

За ініціативи Голови Секретаріату Всеукраїнської Чорнобильської народної партії За добробут та соціальний захист народу Ісаєва М.В. з 10.00 до 22.00 заплановано мітинг на Майдані Незалежності.

 

За ініціативи Громадської організація Форум порятунку Шевченківського району з 12.00 відбудеться акція на Майдані Незалежності.

 

За ініціативи голови секретаріату політичної партії Велика Україна В.Бондаренка з 16.00 до 22.00 заплановано мітинг на Майдані Незалежності.

 

Всього заявлено учасників понад 503 тис. осіб. Із них:

- з боку прихильників Партії регіонів до 460 тис. осіб;

- з боку прихильників Політичної партії Народний Союз Наша Україна та фракції Блок Ю.Тимошенко понад 43 тис. осіб.

 

Постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 30.03.2007 (справа № 2а-681/2007 за позовом Київської міської державної адміністрації) обмежено мирні зібрання шляхом заборони:

- Київській міській організації Союз молоді регіонів України проводити 31.03.2007 ходу учасників по вул. Хрещатик;

- Київському міському відділенню Партії регіонів проводити 31.03.2007 масову акцію на Майдані Незалежності та ходу учасників по Майдану Незалежності;

- Міжнародному благодійному фонду Ветерани молодь майбутнє проводити 31.03.2007 масову акцію на Майдані Незалежності;

- Київській міській організації Всеукраїнського обєднання Батьківщина проводити 31.03.2007 масову акцію на Майдані Незалежності;

- Київській міській організації політичної партії Вперед, Україно! проводити 31.03.2007 масову акцію на Майдані Незалежності;

- народному депутатові України Безсмертному Р.П. проводити 31.03.2007 зібрання громадян та масову акцію на Майдані Незалежності та встановлення засобів для проведення цих масових зібрань, а саме наметів на Майдані Незалежності.

 

Станом на 10.00 31 березня 2007 року з регіонів держави до м. Києва прибуло 275 автобусів, якими перевезено понад 9 тис. осіб. Очікується прибуття 282 автобусів, якими до столиці здійснюється перевезення понад 10 тис. громадян. Понад 3,1 тис. осіб прибули до столиці 11 потягами. Очікується прибуття 22 потягів з 4,8 тис. учасниками акцій.

 

 

ДЗГ МВС України

 

31.03.2007



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Народний депутат від партії Наша Україна Ксенія Ляпіна виступає на етно-художньому фестивалі Печенізьке поле в смт Печеніги (Харківська обл.) у суботу, 21 липня 2007 р. Фото Олександра Косарєва

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: