ТЕМА

В Генпрокуратурі організоване цілодобове чергування

05 апреля 2007 | 13:14

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з Генеральним прокурором України Олександром Медведьком.



На початку зустрічі Глава держави звернув особливу увагу Генпрокурора на необхідність розслідування інциденту, що стався сьогодні вранці у Печерському районному суді Києва. «Прошу терміново вивчити всі обставини і взяти на прокурорський контроль це питання», сказав В. Ющенко.
У свою чергу, О. Медведько поінформував Главу держави про заходи, що здійснюються Генпрокуратурою після підписання Указу Президента від 2 квітня та прийняття постанов Верховної Ради та Кабінету Міністрів.
За його словами, на нараді колегії ГПУ перед її учасниками було «поставлено конкретне завдання» прокуратура не повинна втручатися в політичну ситуацію в країні і має діяти виключно в правовій площині. «Основне завдання не допустити політизації діяльності правоохоронних органів», підкреслив О. Медведько. 
3 квітня, після зустрічі Президента з керівниками силових відомств, відповідну письмову вказівку Генпрокуратура направила прокурорам областей. Йдеться, перш за все, про забезпечення належної організації роботи прокуратур, ефективне і оперативне реагування на виявлені порушення. Також місцеві прокуратури мають «вжити вичерпних заходів» для усунення порушень в законодавстві від кого б вони не виходили та для поновлення порушених прав.
О. Медведько повідомив, що за вказівкою ГПУ, місцеві прокуратури також повинні забезпечити ефективний прокурорський нагляд за дотриманням законів у діяльності інших правоохоронних органів, здійснювати свої повноваження на підставі Конституції та законів, «не допускати незаконного втручання чи впливу з будь-яких політичних органів державної влади та місцевого самоврядування».
Крім того, обласні прокурори повинні «виключити випадки участі прокурорських слідчих працівників у проведенні політичних заходів та агітації, не допускати втягування їх у політичне протистояння».
Сьогодні у Генпрокуратурі організовано  цілодобове чергування з областей постійно надходить оперативна інформація, поінформував Президента керівник відомства. «Хочу сказати, що криміногенна ситуація в Україні загалом є стабільною, надзвичайних подій немає», відзначив О. Медведько.

Прес-служба Президента 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Ставрополь. Вытрезвитель.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: