ТЕМА

РНБО: усі - на вибори!

05 апреля 2007 | 17:48

РНБО зобовязала структури виконавчої влади забезпечити виконання Указу про дострокові вибори


Рада національної безпеки і оборони на позачерговому засіданні прийняла низку рішень, спрямованих на забезпечення виконання Указу Президента про дострокові парламентські вибори. Про це після засідання Ради повідомив Секретар РНБО Віталій Гайдук.
«Загальний зміст рішення такий: Рада визнала, що Указ Президента України від 2 квітня «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України» спрямований на розвязання політичної кризи і відповідає інтересам національної безпеки», сказав В. Гайдук.
У звязку з цим Радбез дає завдання відповідним органам виконавчої влади забезпечити виконання цього Указу. Зокрема, Уряд до 7 квітня ц. р. має профінансувати виборчий процес за рахунок резервного фонду Державного бюджету. Також прийнято рішення затвердити спільно з Центральною виборчою комісією порядок використання цих коштів.
Крім того, Кабінет Міністрів має забезпечити надання візових документів офіційним спостерігачам від іноземних держав та міжнародних організацій.
Під час засідання Рада також заслухала доповідь голови ЦВК Ярослава Давидовича щодо стану справ із проведенням позачергових виборів.
Згідно з Конституцією, рішення РНБО буде введено в дію Указом Президента, тобто стане обовязковим до виконання на всій території України.
Як відзначив інший учасник засідання, в. о. голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко, СБУ поінформувала учасників засідання про такий висновок: «Інтересам національної безпеки України відповідає проведення у визначений термін та відповідно до закону демократичних виборів». В. Наливайченко наголосив, що Служба безпеки сприятиме діяльності виборчих комісій усіх рівнів, щоб вільне волевиявлення громадян відбулося у визначений законом термін і спосіб.
За словами міністра закордонних справ Арсенія Яценюка, закордонний виборчий округ готовий до проведення виборчої кампанії за умови відповідного рішення ЦВК.

прес-служба Президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

© REUTERS/Trend News Agency/Эмин Мамедов 29.04.2009, Азербайджан | Что точно произошло в бакинской Нефтяной академии до сих пор неизвестно. Версий того, кто именно стрелял по студентам, несколько: маньяк-одиночка (араб или африканец), двое вооруженных автоматами людей, один из студентов после ссоры во дворе академии. По последним данным убиты четырнадцать человек.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: