ТЕМА

Цушко: правоохоронна система паралізована

06 апреля 2007 | 12:35


"Ніяке силове розв`язання політичного конфлікту неприйнятне", - заявив Міністр внутрішніх справ Василь Цушко під час доповіді у Верховній Раді України про стан боротьби зі злочинністю та заходи з забезпечення громадського порядку у державі.

"МВС вважає, що політична криза, має розв`язуватись на політичному рівні шляхом конструктивних переговорів між Президентом України та лідерами політичних сил. Якщо компромісу досягти не вдасться, то усі учасники конфлікту мають користуватись рішенням Конституційного Суду", - наголосив міністр і зазначив, що "головне завдання міліції не припустити сутичок між людьми, що підтримують різні політичні сили".

Міністр внутрішніх справ з трибуни парламенту заявив також про те, що МВС ніколи не буде виконувати злочинних наказів: "В умовах загостреної суспільно-політичної ситуації в Україні Міністерство внутрішніх справ керується суворим дотриманням норм Конституції та Закону України. Я несу персональну відповідальність за свої накази і не там зіткнути міліцію", - заявив Василь Цушко.

 

Заяви про повернення "кримінальних авторитетів" інсинуації

Міністр внутрішніх справ України Василь Цушко вважає неправдивими закиди деяких посадовців про те, що в Україну повертаються кримінальні авторитети. За його словами, з початку року ліквідовано 14 кримінальних угруповань, а оперативний стан в Києві і у державі в цілому залишається стабільним.

 

В.Цушко також зазначив, що "щоденно реєструється близько 3 тисяч подій з ознаками злочинів, більше половини з них розкривається працівниками міліції "за гарячими слідами" протягом доби".

 

Закарпаття один з найбільш криміналізованих регіонів

"Від наших колег правоохоронних органів отримана інформація, що сьогодні Закарпаття один з найбільш криміналізованих регіонів. Також була названа цифра: там діють 27 організованих злочинних угруповань", - про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Василь Цушко 5 квітня під час доповіді у Верховній Раді України про стан боротьби зі злочинністю та заходи з забезпечення громадського порядку у державі.

Зокрема, відповідаючи на прохання народного депутата України В.Матвєєва прокоментувати телеграму міського голови м.Ужгорода С.Ратушняка - "Міськвідділ міліції не втручається в беззаконні дії по перешкоджанню виконанню рішень суду та міської влади. В приватних бесідах підприємці і державні службовці не приховують, що ініціатива саботажу законних дій органів державної влади та місцевого самоврядування надходить від Балоги", - міністр поінформував народних депутатів, що у Закарпатті почала роботу створена за його розпорядженням оперативна група, про результати роботи якої буде повідомлено найближчим часом. "Незалежно від прізвищ, ми будемо діяти за законом і, впевнений, наведемо там лад", - наголосив В.Цушко.

 

Міністр внутрішніх справ повідомив, що аналогічні оперативні групи працюють в Київській, Донецькій, Дніпропетровській областях та у місті Києві.

 

"Правоохоронна система паралізована" вважає Міністр внутрішніх справ

"Закон про зміни до Кримінально-процесуального кодексу, прийнятий 14 грудня 2006 року, дав можливість будь-якому суду приймати рішення про припинення порушення кримінальних справ", - заявив Міністр внутрішніх справ Василь Цушко 5 квітня під час доповіді у Верховній Раді України про стан боротьби зі злочинністю та заходи з забезпечення громадського порядку у державі.

В.Цушко закликав народних депутатів України бути більш уважними, приймаючи закони: "Ви прийняли законопроект депутатів від фракції БЮТ. Генпрокуратура, МВС, СБУ та ДПА спільно звернулись до Президента з проханням накласти вето. На жаль, він вето не наклав. Внаслідок прийняття цього закону фактично паралізована уся правоохоронна система країни".

            Міністр навів кілька прикладів застосування вказаного законопроекту. Це і кримінальна справа по Київському Універсальному банку, де ділки "нагріли" громадян на 300 млн грн., передана до суду, але інший суд приймає рішення про незаконність порушення кримінальної справи. Другий приклад класичний випадок з посадовцем ВАТ "Точмаш", якого спіймали на хабарі у 300 тис. грн., але суд припиняє кримінальну справу. Третій приклад, про який вже писала преса про журналістку, яку в поїзді побив підприємець - власник київської фірми, що продає яхти. Суд теж кримінальну справу закрив.

"Ми ловимо бандитів, а суд їх випускає", - з болем резюмував міністр, і попросив Верховну Раду терміново виправити власну помилку.

 

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: