ТЕМА

Ющенко повівся на заяву Наливайченка щодо Судді КС Станік

17 апреля 2007 | 11:16


У листі до Голови Конституційного Суду України Івана Домбровського Президент України Віктор Ющенко звертає увагу, що за результатами перевірки, здійсненої Службою безпеки України, встановлені факти, які можуть бути охарактеризовані як корупційні діяння з боку судді Конституційного Суду України, що «об'єктивно відіграє ключову роль під час підготовки і розгляду справи стосовно відповідності Конституції України Указу Президента України від 2 квітня 2007 року № 264 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України». У зв'язку з цим Служба безпеки України надіслала Голові Конституційного Суду України листа з проханням розібратися у цій ситуації.

«До того ж є підстави вважати, що в процесі відкриття провадження у згаданій справі, визначенні судді-доповідача, призначенні справи до розгляду мали місце порушення Регламенту Конституційного Суду України», наголошує В. Ющенко.

«Як Глава держави і гарант дотримання Конституції України звертаю Вашу увагу на обставини, які, на моє переконання, потребують ухвалення Вами адекватних рішень. За таких обставин пропоную Вам ужити всіх можливих заходів з тим, щоб забезпечити об'єктивність і неупередженість під час розгляду зазначеної справи у суді», йдеться у листі Президента до Голови КС.

Прес-служба Президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Дмитрий Андриевский - депутат киевсовета от блока Виталия Кличко. Лидер Украинской селянской демократической партии. 19.08.2008

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: