ТЕМА

Наш президент - справжній банкір!

27 апреля 2007 | 10:51

Глава держави занепокоєний ситуацією із зовнішніми запозиченнями, здійсненими Урядом України


  

Про це йдеться у листі Президента України Віктора Ющенка до Прем'єр-міністра В. Януковича. Віктор Ющенко зазначає, що у 2006 році Урядом проведено низку зовнішніх запозичень шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики. «Деякі запозичення, зокрема у швейцарському франку та японській ієні, викликають занепокоєння, оскільки на сьогодні вони є неоптимальними, з огляду на те, що Національний банк України не має таких міжнародних валютних резервів та ці валюти майже не використовуються у зовнішньому торговельному обороті українських підприємств», наголосив у листі Глава держави.

За його словами, як стало відомо, одержані кошти в сумі 35 млрд. японських ієн не були конвертовані та використані і на сьогодні перебувають на рахунку Уряду в Державному казначействі України. Витрати на обслуговування зазначеного запозичення нараховуються за ставкою 3,2 % річних. Отже, вже на цей час збитки держави складають близько 14 млн. гривень.

З огляду на це, Віктор Ющенко просить Прем'єр-міністра провести службове розслідування причин, що призвели до вказаних збитків, забезпечити в подальшому проведення Урядом більш виваженої політики щодо здійснення зовнішніх запозичень, та надати інформацію стосовно здійснених з липня 2006 року по січень 2007 року зовнішніх запозичень.

Також Глава держави просить надавати відповідну інформацію про кожне наступне здійснене Урядом зовнішнє запозичення.
Прес-служба президента

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Jean-Paul Belmondo photos by Willy Rizzo

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: