ТЕМА

Власник "Вашерон костантин" примусить працювати прокуратуру "як годинник"

28 апреля 2007 | 09:13

Поновлення Святослава Піскуна на посаді Генерального прокурора продиктоване насамперед бажанням Президента бачити Генеральну прокуратуру дієвою в нинішніх складних умовах. Про це Віктор Ющенко заявив в інтервю журналістам у Варшаві.


«Я хочу, щоб Генпрокуратура працювала як годинник. Але для цього треба дати одну відповідь кадрову. Це ключовий момент», сказав В. Ющенко. За його словами, нині стало очевидно, що певні сили хочуть, аби Генпрокуратура перетворилася на недієздатну інстанцію, якою, наприклад, вже стала Центральна виборча комісія. «Тому я прийняв рішення, яке не є простим для мене», сказав В. Ющенко.

Президент нагадав, що ухвалу про поновлення С. Піскуна на посаді Генпрокурора виніс суд першої інстанції і що попереднє аналогічне рішення було опротестоване Главою держави в апеляційному суді. За словами В. Ющенка, він не сумнівався, що зміг би подібним чином опротестувати і рішення Шевченківського суду Києва. Однак у такому разі на судову тяганину пішло б надто багато часу.

На переконання Президента, прийняте ним рішення сприятиме ефективній та конструктивній роботі Генеральної прокуратури. «Ми можемо гаяти час і створювати обставини для деструктивної роботи Генпрокуратури а вона вже в такому стані хтось у лікарні, хтось став на політичну позицію. Або ж ми домовляємося, що ці проблеми обрізаємо і приймаємо рішення, яке сьогодні дає чітку розкладку і чіткий формат правничої діяльності Генеральної прокуратури», наголосив В. Ющенко.

Прес-служба Президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Новый старт космического корабля "Союз ТМА-16", 30 сентября на Байконуре. Фото: Drugoj

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: