ТЕМА

У інвесторів "Еліта-центру" з"явився шанс отримати своє. У організаторів - теж

03 мая 2007 | 12:48

Перша кримінальна справа стосовно Еліта-Центр направляється до суду


Заступник міністра внутрішніх справ України начальник Головного слідчого управління МВС Василь Боднар повідомив, що його підлеглі завершили розслідування кримінальної справи відносно затриманого у лютому минулого року Андрія Т., члена злочинної організації, яка діяла під виглядом групи компаній Еліта-Центр і впродовж 2004-2006 років ошукала 749 громадян на суму 176 млн. гривень.

Слідство встановило, що Андрій Т., будучи начальником відділу продажів столичних ТОВ НДЦ Прогрес та директором ТОВ БМУ Хімбуд спільно з іншими членами злочинної організації Олександром Ш. (керівник Еліта-Центр Волконський) та Олегом Ш., які перебувають у розшуку, шляхом укладання з громадянами-інвесторами договорів на будівництво житла заволодівав їхніми коштами. Попри розшук інших учасників наймасштабнішої в історії країни квартирної афери, який триває, фахівці ГСУ МВС України зуміли зібрати достатні докази, провести необхідні слідчі дії, зокрема,  чисельні та великі за обсягом експертизи і документальні перевірки, щоб висунути Андрієві Т. обвинувачення. Обсяг кримінальної справи становить 116 томів, у ході слідства допитано понад 1 тис. потерпілих та свідків.

Важливим для ошуканих інвесторів підсумком розслідування стало те, що у звязку з виявленими в його ході  обставинами, цивільним відповідачем визнано також і Київську міську державну адміністрацію, - на суму заявлених потерпілими позовів. Раніше представники КМДА неодноразово наголошували на відсутності списку потерпілих та цивільних позивачів до неї. В процесі слідства такий список правоохоронцями складено і надано міськадміністрації. Відтак, нині жертви афери можуть в судовому порядку відстоювати порушені права і вимагати відшкодування збитків.

Щоб максимально можливо їх компенсувати, на квартиру обвинувачуваного і його 4 автомобілі накладено арешт. Також під арештом знаходяться рахунки підприємств, що входили до групи компаній Еліта-Центр, на яких розміщено 1,5 млн. гривень, і незавершений будівництвом  житловий комплекс по вул.Отто Шмідта 34-42. Його вартість 27 мільйонів.

Після затвердження Генеральною прокуратурою України обвинувального висновку кримінальну справу буде  направлено до суду для розгляду по суті. Розслідування справи відносно двох інших оголошених у розшук підозрюваних триває.

 

Олег Обертинський,

Департамент звязків із громадськістю МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Brisbane

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: