ТЕМА

Уряд "підмазав" міліцію матеріально

05 мая 2007 | 09:06

Василь Цушко повідомив, що на засіданні бюджетного комітету Верховної Ради за погодженням з Мінфіном ухвалено суттєво збільшити фінансування органів внутрішніх справ. Мінімальна платня міліціонера у Києві становитиме 1300 гривень, в середньому по Україні 1100 гривень. А ще два місяці тому український міліціонер в середньому одержував 600-700 гривень. Крім цього, за словами міністра знайдено шляхи розвязання житлової проблеми співробітників ОВС.


 4 травня міністр внутрішніх справ Василь Цушко привітав співробітників та ветеранів спецпідрозділів БОЗ з 16-річчям служби боротьби з організованою злочинністю МВС України, яке припадає на 6 травня.

Під час урочистостей з цього приводу Міністр відзначив вирішальну роль спецпідрозділів БОЗ в стабілізації криміногенної ситуації у самий складний період незалежності України період розгулу бандитизму.

Наразі це вже історія. Як і бурний розквіт рейдерства, який спостерігався наприкінці минулого року. Перед  реформованим ГУБОЗ, за словами Міністра, стоять нові завдання, зокрема, захист від злочинних зазіхань державного бюджету.

Міністр повідомив, що віднедавна його перший заступник начальник ГУБОЗ Ігор Білозуб є куратором і Держслужби боротьби з економічною злочинністю МВС. Нині організовані злочині групи діють, переважно,  в економіці, відтак потрібно обєднання зусилля служб у літака має бути два крила, -  зазначив В. Цушко. Глава МВС наголосив і на важливій ролі Служби внутрішньої безпеки, яка перебуває у складі ГУБОЗ. Утім, оновлену СВБ Міністр бачить не як каральну, а скоріше профілактичну службу.

Василь Цушко також повідомив, що сьогодні на засідання бюджетного комітету Верховної Ради України, за погодженням з Мінфіном, ухвалили суттєво збільшити фінансування органів внутрішніх справ. Відтак, мінімальна платня міліціонера у Києві становитиме 1300 гривень щомісяця, в середньому по Україні 1100 гривень. Для порівняння, ще два місяці тому український міліціонер  в середньому одержував 600-700 гривень. Крім цього, Міністр розповів присутнім про шляхи розвязання житлової проблеми співробітників ОВС.

У свою чергу, голова парламентського Комітету у боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Микола Джига запевнив присутніх, що очолюваний ним профільний Комітет і надалі робитиме все для належного законодавчого забезпечення спецпідрозділів БОЗ, щоб ті працювали в імя держави, верховенства Закону і не піддавалися політичним маніпуляціям та тиску.

ГУБОЗ це елітний підрозділ. Сьогодні найкращі інтелектуальні кадри саме тут, і у мене немає  сумнівів, що усі завдання, поставлені Міністром, будуть виконані, - запевнив перший заступник Міністра начальник ГУБОЗ МВС України Ігор Білозуб. Він повідомив, що лише за три місяці поточного року працівники спецпідрозділів БОЗ розкрили 37 резонансних  убивств (для порівняння, за весь минулий рік -  23 таких злочини). Загалом протягом 16 років існування ГУБОЗ МВС розкрито 600 убивств та  знешкоджено 17 тисяч організованих злочинних угруповань.

Ігор Білозуб подякував своїм попередникам на цій посаді і привітав співробітників та ветеранів зі святом. До привітань приєднався і перший заступник Міністра (у минулому - начальник ГУБОЗ) Михайло Корнієнко.

Близько 60 найкращих працівників нагородили почесними відзнаками та цінними подарунками.      

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Курсанти демонструють прийоми рукопашного бою після урочистої церемонії вручення дипломів молодим офіцерам в Житомирі у пятницю, 22 червня 2007 р. У цей день в Житомирському військовому інституті радіоелектроніки імені С.П. Корольова відбувся 127-й випуск лейтенантів.Фото Володимира Соболя

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: