ТЕМА

Дострокові вибори до ВР відбудуться до жовтня. Ющенко сказав!

21 мая 2007 | 09:04

Україна потребує якомога швидшого виходу з політичної кризи відтак дострокові вибори до Верховної Ради мають відбутися однозначно до жовтня 2007 року. Про це заявив сьогодні Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на відкритті Інвестиційного форуму Київської області.


  

«Дострокові вибори будуть. І хочу сказати, що ці вибори будуть не в жовтні з цим не треба забавлятися, нам треба швидку давати реакцію, демократичну реакцію на кризу»,  сказав він, нагадавши про передбачений у Конституції термін проведення позачергових виборів у 60 днів.  «Щоб не сформувалися інші тиски, інші впливи на ситуацію неконструктивного характеру».

Президент відзначив, що усвідомлює існування ряду правових колізій у цьому питанні, так само як і відсутність в Україні досвіду проведення дострокових виборів відтак як Глава держави він готовий говорити про дату виборів. «Але я хотів би, щоб політичні партнери ділили політичну відповідальність в тому, що не можна затягувати на місяці відповідь на це питання. Це неможливо. Це неправильно»,   підкреслив В. Ющенко. У цьому контексті він наголосив, що відчуває свою політичну відповідальність за поточний момент, відтак є одним з тих учасників політичного процесу, що «намагаються щоденними переговорами, які йдуть не просто годинами, а десятками годин, приблизити фундаментальне рішення». Президент ще раз наголосив, що вихід з політичної кризи можливий виключно через діалог. 

Водночас Глава держави висловив переконання, що Україна та її народ з гідністю вийдуть з нинішньої складної ситуації: «Вона (Україна) здивує Європу, здивує світ як вона мудро, коректно, з повагою до політичних реалій, без натяку на силовий варіант може провести чесні дострокові демократичні вибори».

Україна повинна пройти демократичний процес для того, щоб у неї зявилася європейська перспектива, зазначив Президент. «Це є ті демократичні уроки, які повинна пройти будь-яка країна, яка прагне високої демократії», сказав В. Ющенко.  

Прес-служба Президента


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Фотограф из Германии Клодия Регге уже несколько лет создает проекты, главной темой которых является отношение массы к индивидуумам. Ее приговор прост: индивидуальности нет, все люди одинаковы и играют одну и ту же роль являются частью массы.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: