ТЕМА

Ющенко вкотре обіцяє, що "ось-ось..."

22 мая 2007 | 17:20

Цього тижня буде названа дата дострокових парламентських виборів Президент України


Цього тижня буде остаточно визначено і оголошено дату проведення дострокових парламентських виборів. Про це сьогодні заявив Президент України Віктор Ющенко у своєму виступі на Чернечій горі у Каневі. «Цього тижня українська громада, світове співтовариство почує дату позачергових парламентських виборів», сказав Президент.

Він запевнив, що вибори будуть чесні, демократичні і справедливі, тому що «наша мета сьогодні звернутися до ключового фігуранта політичного процесу виборця, громадянина, який має право голосувати і визначати долю країни». На його переконання, саме виборці сьогодні мають «зробити суд над політичними зрадниками». «І не важливо, чи йдеться про політичні сили, чи про окремих персон. Все це згубна, шкідлива дорога», наголосив В. Ющенко.

«Події, які відбуваються в парламенті, безумовно, це не конфлікт суспільства. Це конфлікт певних політичних сил: одних, які дивляться назад, у вчорашній день та других які дивляться в майбутнє», підкреслив Глава держави.

Він вкотре наголосив на своїй позиції про неприпустимість подальшого поширення політичної корупції у Верховній Раді, ревізії волевиявлення громадян та порушення Конституції. «З того криміналізованого, корумпованого процесу, який вже відбувся у Верховній Раді, є вихід тільки один дострокові вибори. І я вас запевняю, дострокові вибори в Україні будуть», заявив Віктор Ющенко.

«Я розумію, наскільки українській громаді хотілось би швидкого рішення», сказав Президент. Однак, за його словами, в умовах існуючої глибокої політичної кризи «швидкого рішення такого глибокого конфлікту, який ми маємо зараз, не буває».

Тарас Шевченко закликав український народ бути вільним, зазначив В. Ющенко, а це означає «формувати правдиву, чесну українську політику, мати чесну владу, яка поділяє українські цінності, шанує українське слово, історію, ставиться з великою шаною до тих, хто боровся за українську правду».

«Переконаний, що українська нація упорається з цим іспитом іспитом демократії», наголосив Президент.

Прес-служба президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: