ТЕМА

Президент щось наговорив про РНБО

22 мая 2007 | 18:06

Ющенко прокоментував зміни у керівництві РНБО


 Зміни у керівництві Ради Національної безпеки та оборони України продиктовані необхідністю активного залучення цього органу до врегулювання політичної кризи в Україні. Про це Президент України Віктор Ющенко заявив під час робочої поїздки до Черкаської області.

За словами Глави держави, Віталій Гайдук «виконав свою функцію, покладену на нього в досить складний період діяльності РНБО. Він сформував оновлений апарат РНБО, залучив до нього багато нових людей, завершив структурну перебудову РНБО». Президент підкреслив, що йдеться про «непоказну, але дуже потрібну для РНБО роботу». Однак, на сьогодні виникла необхідність «озброїти інститут РНБО, перш за все, активною позицією, побудувати діяльність цього органу таким чином, щоб він міг відповідати на ряд специфічних викликів, які є на сьогодні найактуальнішими».

Президент підкреслив, що йдеться, в тому числі, про питання політичної безпеки в рамках урегулювання політичної кризи. «Переконаний, це повинно стати ключовою частиною діяльності РНБО в поточний момент», наголосив він.

За словами Глави держави, новопризначений Секретар РНБО Іван Плющ має необхідні для такої активної роботи РНБО «політичний досвід, незаангажованість, розумний підхід». Президент відзначив, що І. Плющ з приходом на посаду одразу активно включився у переговорний процес у складі спільної робочої групи.

В. Ющенко зазначив, що Іван Плющ «веде активну роботу з урегулювання цього політичного конфлікту з точки зору основ і цінностей національної безпеки».

Президент, крім того, додав, що всі сторони політичного конфлікту визнали здатність І. Плюща «ефективно виконувати ту роботу, яку зараз чекають від Секретаря РНБО». «Я чув з цього приводу позиції політичних сил і я дуже радий, що рішення Президента було зустрінуте в політичних колах і громадськості в цілому як рішення, яке найбільш точно відповідає викликам поточного характеру», сказав Віктор Ющенко.

Глава держави висловив вдячність усім, хто підтримав призначення Івана Плюща на посаду Секретаря РНБОУ. «Я думаю, що кращої кандидатури на цю посаду я б не підібрав», сказав В. Ющенко.

Прес-служба Президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: