ТЕМА

Президентська версія звільнення Піскуна

24 мая 2007 | 20:45

Президент Віктор Ющенко звільнив Генерального прокурора Святослава Піскуна через те, що він незаконно суміщав посаду з мандатом народного депутата. «Я виходив з того, що Святослав Піскун достроково складе повноваження народного депутата й без оглядки займеться організацією професійної роботи прокуратури в цілому і Генеральної прокуратури зокрема. Цього не сталося», сказав В. Ющенко сьогодні на прес-конференції.


Глава держави наголосив, що, підписуючи відповідний указ, «керувався виключно Конституцією і Законом». Він нагадав, що ст. 78 Конституції не дозволяє народним депутатам бути на державній службі та обіймати інші оплачувані посади.

Глава держави також зачитав п. 1 ст. 3 Закону «Про особливості звільнення з посад осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності»: «Особа, яка протягом пятнадцяти календарних днів з дня призначення на посаду, що є несумісною з депутатським мандатом, порушує вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності на посадах, призначення на які та звільнення з яких здійснює Президент України або Кабінет Міністрів України, і не подала в установленому законом порядку заяви про складення повноважень народного депутата України, має бути звільнена з посади за відповідним рішенням Президента України або Кабінету Міністрів України».

Відтак, відзначив В. Ющенко, в цьому випадку звільнення С. Піскуна було обовязком, а не правом Президента.

Ст. 5 цього ж закону, яку зачитав Глава держави, дає особі 20 днів з моменту призначення на нову посаду для зняття повноважень народного депутата. В іншому разі акт про призначення такої особи втрачає чинність. «З дня призначення Генерального прокурора Святослава Піскуна, з 24 квітня, пройшло 28 днів. Питання досі не врегульоване. Політична діяльність продовжує квітнути», констатував В. Ющенко.

Президент нагадав, що відмежування політичної діяльності від професійної є однією з його умов для роботи державних службовців в органах правоохоронної і судової системи.


 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

© REUTERS/Trend News Agency/Эмин Мамедов 29.04.2009, Азербайджан | Что точно произошло в бакинской Нефтяной академии до сих пор неизвестно. Версий того, кто именно стрелял по студентам, несколько: маньяк-одиночка (араб или африканец), двое вооруженных автоматами людей, один из студентов после ссоры во дворе академии. По последним данным убиты четырнадцать человек.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: