ТЕМА

Ющенко назвав Цушка злочинцем

25 мая 2007 | 20:44

Президент застерігає силові структури від втягнення в політичний конфлікт


  Президент Віктор Ющенко вимагає від силових структур залишатися осторонь від політики і засуджує позицію міністра внутрішніх справ щодо вторгнення бійців «Беркуту» в приміщення Генеральної прокуратури.

Звертаючись сьогодні під час прес-конференції до керівників силових відомств, Глава держави сказав: «Шановні колеги, я вимагаю як Президент країни вашої аполітичної поведінки в цьому конфлікті. Свої дії ви повинні формувати виключно в узгодженні з законом. Не робіть із себе партійних функціонерів». В. Ющенко відзначив, що втягнення силовиків у політичний конфлікт лише затягне кризу.

«Сьогодні йде повзучий захват влади, йде тихий державний переворот. Вихід з нинішнього стану один політичні домовленості. Люди зі зброєю не допоможуть вирішити конфлікт», наголосив Президент.

Глава держави назвав злочинним сьогоднішнє вторгнення бійців «Беркуту» в приміщення Генеральної прокуратури з наказу міністра внутрішніх справ. «Те, що сьогодні зроблено міністром Цушком, це злочин. Люди, які виконали наказ, теж допустилися злочину», сказав Президент. Він процитував 60 статтю Конституції, де сказано, що ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. «За цей наказ треба нести кримінальну відповідальність», наголосив В. Ющенко.

Президент також повідомив, що дав розпорядження Генеральній прокуратурі та Службі безпеки розібратися в цій ситуації.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: