ТЕМА

Присутність "Беркуту" в ГПУ: версія міністра Цушко

24 мая 2007 | 20:56

Заява Колегії Міністерства внутрішніх справ України


  24 травня 2007 року до МВС України від народних депутатів України надійшло повідомлення про те, що група невідомих озброєних людей захопила приміщення Генеральної прокуратури України, заблокувавши доступ до будівлі. Також до Міністра внутрішніх справ України Василя Цушка за дорученням Генерального прокурора України Святослава Піскуна телефоном звернувся його помічник і повідомив, що Генеральний прокурор не може потрапити на своє робоче місце, і попросив вжити заходів, необхідних для забезпечення законності і порядку.

З огляду на необхідність забезпечення безпеки роботи вищих органів державної влади та у відповідності до ст. 10 п. 23 Закону України про міліцію ("Міліція відповідно до своїх завдань зобов'язана подавати у межах наданих прав допомогу народним депутатам, представникам державних органів і громадських об'єднань у здійсненні їх законної діяльності, якщо їм чиниться протидія або загрожує небезпека з боку правопорушників"), до Генеральної прокуратури прибув Міністр внутрішніх справ України та підрозділ спеціального призначення Беркут.

Під час зясування обставин стало відомо, що особи, які перешкоджали Генеральному прокурору України потрапити до свого службового кабінету, є співробітниками Управління державної охорони.

"Міліція діє виключно в межах Конституції України та Закону про міліцію, і зобов`язана забезпечити дотримання закону і порядку у цій ситуації, - наголосив Міністр МВС Василь Цушко. МВС забезпечить нормальну роботу Генеральної прокуратури та Генерального прокурора".

Після розблокування працівниками міліції кабінету Святослава Піскуна, підрозділ «Беркут» залишив приміщення Генеральної прокуратури.

Зараз, у відповідності зі зверненням Колегії Генеральної прокуратури України та укладеною між ГПУ та ДСО МВС України угодою, міліція забезпечує охорону будівлі ГПУ.

Міністерство внутрішніх справ України занепокоєне втягуванням силових структур в політичний конфлікт. Зі свого боку, запевняємо народ України, що ми, люди у формі, покликані стояти на сторожі закону, зробимо все, щоб знову запанував закон, мир і спокій у суспільстві.

 

За дорученням Колегії Міністерства внутрішніх справ України,

Міністр В.Цушко



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Чемпіону світу за версіями IBF і IBO в суперважкій вазі Володимиру Кличку одягають боксерські рукавички під час тренування у Флоориді (США) у понеділок, 11 лютого 2008 р. Володимир Кличко готується до бою із Султаном Ібрагімовим (Росія), що відбудеться 23 лютого 2008 р. в Нью-Йорку (США). Фото Павла Терехова

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: