ТЕМА

Ющенко забрав внутрішні війська

25 мая 2007 | 15:09

Президент підпорядкував собі внутрішні війська Указ


  <http://www.president.gov.ua/done_img/b/6/6329.jpg>

Президент України Віктор Ющенко своїм Указом <http://www.president.gov.ua/documents/6190.html> вивів з підпорядкування Міністерства внутрішніх справ внутрішні війська. Віднині вони підпорядковуються Президентові України.

Таким чином, система управління внутрішніми військами приведена у відповідність із Конституцією України, зокрема, з ч. 2 ст. 102 та пунктами 1 і 17 ч. 1, ч. 3 ст. 106, пунктом 1 розділу XV «Перехідні положення».

Указ видано з метою запобігти загрозі національним інтересам України і не допустити використання внутрішніх військ в інтересах певних політичних сил.

Контроль за виконанням Указу здійснює Секретар Ради національної безпеки і оборони.

Указ набирає чинності з дня опублікування.

Згідно з новим Розпорядженням Глави держави, Командувач внутрішніх військ Олександр Кіхтенко має забезпечити:

* здійснення охорони громадського порядку навколо важливих державних обєктів, зокрема Генеральної прокуратури та Конституційного Суду;

* участь на звернення Управління державної охорони внутрішніх військ у здійсненні державної охорони державних органів та посадових осіб;

* додаткове залучення сил та засобів військово-оперативних резервів внутрішніх військ для забезпечення громадського порядку в столиці, гарантування безпеки її жителів.

Розпорядження видано на виконання ч. 2 ст. 102, пунктів 1 і 17 ч. 1 ст. 106 Конституції України, норм Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», Закону України «Про основи національної безпеки України» та Закону України «Про внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України», а також враховуючи спроби захоплення будинків, в яких працюють державні органи, що створює загрози конституційному ладу, та у зв'язку із зверненням Управління державної охорони України.

Прес-служба президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Чоловіки розглядають вивіску з рекламою нижньої білизни на вхідних дверях одного з магазинів в центрі Києва. 14 лютого у всіх країнах світу відзначається День Святого Валентина. Цього дня закохані дарують один одному подарунки у формі сердець, які символізують любов. Фото Віктора Побединського

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: