ТЕМА

Балога: голосуй-не голосуй, все одно накладуть вето.

19 июня 2007 | 16:53

Секретаріат Президента повертає у Верховну Раду всі закони, прийняті після 2 червня Віктор Балога


  

Секретаріат Президента не прийняв до розгляду жодного закону, прийнятого Верховною Радою пятого скликання після 2 червня. Про це повідомив сьогодні керівник президентського Секретаріату Віктор Балога. За його словами, всі документи законодавчого змісту повертаються в парламент автоматично, Секретаріат їх навіть не розглядає. «Про юридичний аналіз цих законів чи, тим більше, підписання їх Главою держави взагалі не йдеться», підкреслив В.Балога.

Він нагадав, що 2 червня вищі керівні органи «Нашої України» та БЮТ затвердили дострокове складення повноважень народними депутатами, обраними від цих політичних блоків. Внаслідок цього, згідно з Конституцією, Верховна Рада стала неповноважною. «Парламент пятого скликання, розпущений Президентом, вже не може працювати як вищий законодавчий орган країни. Тому прийняті після 2 червня закони це всього лише вільна творчість зібрання частини народних депутатів. Глава держави не має правових підстав підписувати ці документи, а Секретаріат брати їх до розгляду. Перший закон, який візьме для опрацювання президентський Секретаріат, надійде з Верховної Ради шостого скликання».

В.Балога припустив, що імітація законотворчої активності парламенту вигідна насамперед Олександру Морозу та його соратникам-соціалістам. «Про це говорять всі від політологів і журналістів до людей в метро що Олександр Олександрович, виставляючи щодня нові умови для остаточного припинення роботи ВР, апелюючи то до Центрвиборчкому, то до необхідності нових зїздів «нашоукраїнців» і «бютівців», просто торгується за кращі умови участі у виборчій кампанії. Він перетворив депутатів із більшості, які ухвалюють квазі-закони, на заручників своїх особистих прагнень. Це безперспективна і невдячна справа. Це як варити бульйон з поліна юшки не буде».

При цьому Глава Секретаріату Президента зауважив, що фактично в країні вже розпочалася передвиборча кампанія, до якої долучилися і коаліційні сили, у тому числі й соціалісти. «Невідворотність позачергових виборів 30 вересня зрозуміли навіть у віддалених селах. Тому слід припиняти спроби під виглядом законотворчості провести політичні оборудки та виторгувати преференції. Усім відповідальним силам потрібно діяти на обєднання суспільства і країни, а не працювати на одноразові проекти. Це і буде індикатором відповідності слів до діла», вказав В.Балога.
пресс-служба Президента

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Евгений Лауэр

Танзания, 20 км от г. Аруша Выездная торговля башмаками

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: