ТЕМА

Микола Мельниченко нап"ється у КВІРТУ під час слідчого експерименту у кабінеті Балоги

21 июня 2007 | 09:39

Роз'яснення щодо слідчого експерименту ГПУ в кабінеті Глави Секретаріату Президента Віктора Балоги


  

Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога та його підлеглі усіляко сприятимуть проведенню розслідування у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, зазначає прес-секретар В.Балоги Юлія Єршова. За її словами, 19 червня 2007 року на імя Президента України Віктора Ющенка за підписом Генерального прокурора Олександра Медведька надійшло прохання забезпечити проведення слідчого експерименту в кабінеті В.Балоги, де колись знаходилося робоче місце екс-Президента України Леоніда Кучми. У листі О.Медведько просить здійснити слідчі дії 20 червня ц.р. або у найближчий до цієї дати день. 

Президент України та керівник Секретаріату з урахуванням суспільної значущості розслідування справи Г.Гонгадзе невідкладно дали вказівку відповідним службам забезпечити проведення слідчого експерименту. Проте пояснили, що здійснити його саме 20 червня 2007 року неможливо з технічних причин. Річ у тім, що диван, під яким начебто знаходився диктофон екс-майора держохорони, у кабінеті нині переставлено на інше місце. А на місці славнозвісного дивану стоїть стіл для нарад, у який вмонтовані спеціальні засоби звязку. Для максимального відтворення  обстановки і обставин тих подій потрібно повернути меблі на їх колишнє місце. За оцінками технічних фахівців, лише монтаж столу займе близько 5 годин. Сам слідчий експеримент, як заплановано, триватиме 23 години.

Виходячи з того, що на 20 червня Глава Секретаріату Президента має дуже щільний графік зустрічей та переговорів, було запропоновано перенести слідчий експеримент на неробочий час, тобто на суботу, 23 червня ц.р. Утім, ця дата не задовольняє свідка Миколу Мельниченка, який вже майже 7 років шукає правди у справі загибелі Г.Гонгадзе. Як пояснив сам екс-майор, у суботу 23 червня 2007 року він буде присутнім на святкуванні 15-річчя випуску КВІРТУ ППО.  

Секретаріат Президента запропонував Генпрокуратурі провести слідчий експеримент увечері у четвер, пятницю або упродовж суботи цього тижня.

Прес-служба президента



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Тoru Hanai

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: