ТЕМА

Через дострокові вибори українці мають шанс на зростання зарплат та соціальних виплат

22 июня 2007 | 16:03

Президент наполягатиме на врахуванні його соціальних ініціатив при формуванні Бюджету 2008



Президент України Віктор Ющенко сьогодні під час робочої поїздки до Рівного презентував пакет соціальних ініціатив. При цьому він підкреслив, що це є його принциповою позицією, на якій він наполягатиме при формуванні та підписанні закону про державний бюджет 2008 року.
Ключовим питанням моделі нової соціальної політики в Україні Віктор Ющенко бачить встановлення мінімальної заробітної плати на рівні 500 грн. з 1 січня 2008 року. Також, за словами Глави держави, «вкрай необхідно» підняти рівень оплати праці в бюджетній сфері до рівня середньої заробітної плати в економіці.
Також Президент України вимагає на запровадженні з 2008 року єдиної тарифної сітки у повному обсязі. В.Ющенко пояснив, що це дасть «правильну політику підходу до організації  заробітної плати всіх категорій працівників». «Якщо ми забезпечуємо з 2008 року перехід на єдину тарифну сітку в повному обсязі, то по відношенню до заробітної плати, наприклад,  цього року, це ріст приблизно на 68%», – підкреслив Глава держави. В такому разі, за його словами, заробітна плата вчителя складе 1055 – 1360 грн. на місяць,  хірурга  1170 – 1550 грн. на місяць.
Окремим пунктом програми Президента з підвищення соціальних стандартів в Україні є збільшення на 20% посадових окладів для вчителів, медиків та працівників інших професій, які проживають на селі. Це дасть українському селу перспективу . Адже за цієї умови з’явиться можливість перейти на контрактні відносини з випускниками навчальних закладів, відродиться українська сільська інтелігенція.
В.Ющенко наполягає на підвищенні удвічі грошового забезпечення військовослужбовців.
Також Президент вимагає організації належного нарахування пенсійних виплат.«Пенсія українського пенсіонера повинна залежати тільки від двох складових – стажу і заробітку», –акцентував Глава держави.
Президент вкотре нагадав на необхідності підвищення розміру виплати при народженні другої та наступної дитини до 15000 грн., підняття рівня допомоги на одну дитину до 50% прожиткового мінімуму, що дасть змогу покращити демографічну ситуацію в країні.  
В Ющенко бачить необхідним збільшити стипендію студентам–сиротам до рівня 2-х прожиткових мінімумів, тобто до 1050 грн.
Презентація соціальних ініціатив Глави держави пов’язана з тим, що нинішнім Кабінетом Міністрів не було запропоновано цілісного підходу до питань підвищення соціальних стандартів.
прес-служба Президента


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

by Yousuf Karsh. Мухамед Али

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: