ТЕМА

На вступних іспитах до вузів системи МВС за професорами доглядатимуть УБОЗівці

02 июля 2007 | 12:33

МВС створило робочу групу, яка забезпечуватиме обєктивність та прозорість вступної кампанії до ВУЗів системи


    Розпорядження, яким регламентується забезпечення порядку проведення цьогорічних вступних випробувань до вищих навчальних закладів МВС України, днями підписав тимчасово виконуючий обов‘язки міністра Михайло Корнієнко. Згідно з цим документом керівником групи призначено  начальника Департаменту освіти та науки МВС України полковника міліції Віталія Горбачевського, який погодився деталізувати і роз‘яснити завдання, що їх ставить Міністерство на час вступного періоду.

„Ми маємо чотири основні цілі, яких повинна досягти робоча група. Всі вони нерозривно пов‘язані. – зазначив Віталій Горбачевський. -  Передусім ведемо мову про забезпечення відкритості, прозорості та об‘єктивності в роботі приймальних комісій наших вузів. Друге завдання – надання абітурієнтам та їхнім батькам кваліфікованої і достовірної інформації щодо правил відбору та прийому до вищих навчальних закладів МВС, процедури апеляції і можливості вирішення спірних питань з керівництвом приймальних комісій. Зрозуміло, також ставимо на меті оперативно реагувати на надзвичайні події та правопорушення, пов‘язані з екзаменаційною кампанією. Нарешті, група буде у постійній координації та взаємодії з підрозділами Служби внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС, аби унеможливити чи припиняти зловживання і правопорушення”.

Відповідальність за якість організації та проведення вступних випробувань нестимуть ректори навчальних закладів. В їхніх функціях встановлення й формування інформаційних стендів, доведення під особистий підпис абітурієнтів вичерпної інформації про навчальний заклад, рівень його акредитації та наявні ліцензії, процедуру вступних іспитів тощо. На це працюватимуть і консультаційні телефони, що будуть започатковані при кожній приймальній комісії. Віталій Горбачевський повідомив також, що склад комісій вирішено оновити не менш ніж на третину, а до їх роботи обов‘язково залучатимуться працівники інших навчальних закладів, представники депутатського корпусу та громадськості. У приймальних комісіях не буде людей, чиї діти вступають до цього навчального закладу.

Особливу увагу робоча група приділить профілактиці можливих неділових стосунків з абітурієнтами та їхніми батьками. Крім того, що з усіма членами приймальних комісій буде проведено індивідуальні бесіди, у кожному вузі функціонуватиме телефон „гарячої лінії” для оперативного реагування на порушення. Навіть пропускний режим на територію навчальних закладів буде посилено, а доступ працівників, курсантів, студентів, не задіяних у приймальних комісіях, обмежено.

До слова, ті кандидати на навчання, які проходили тестування, можуть не турбуватися: сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти обов‘язково прийматимуться.

 
ДЗГ МВС України


комментарии [1]

07.02.2008 09:04     L@P@ Чи реально здати це ЗНО і поступити без служби в армії?
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Свадьба

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: