ТЕМА

Ющенко запропонував бізнесменам самим вирішувати як платити податки

05 июля 2007 | 09:03

Президент України Віктор Ющенко вважає найбільш болючою проблемою вітчизняної економіки недосконалість податкової системи. На цьому він сьогодні наголосив під час зустрічі з представниками великого бізнесу в Секретаріаті Президента. Він акцентував увагу присутніх на тому, що саме це є причиною тінізації економічних відносин у країні й гальмує процес підвищення пенсій, зарплат.


Віктор Ющенко попередив, що не підпише теперішню редакцію проекту Податкового кодексу, якщо вона не влаштовуватиме представників бізнесу. Президент звернувся до українських бізнесменів з пропозицією взяти участь у доопрацюванні проекту Податкового кодексу України, нагадавши, що українська влада не може узгодити фіскальні постулати впродовж 5 років. «Я хотів би, щоб ви були співавторами Податкового кодексу», – звернувся він до учасників зустрічі.

Центральною темою у впорядкуванні податкового законодавства Президент вважає вирішення питання з відшкодуванням ПДВ. «Ми повинні спільно знайти відповідь на це питання. Вона майже математична, її можна зробити через новий закон – Податковий кодекс, який через декілька місяців появиться у парламенті», – сказав Глава держави.

Кажучи про необхідність пришвидшення прийняття документу, В. Ющенко також нагадав, що, через умови високого податкового тиску на бізнес та обтяжливі процедури, фіскальна система держави характеризується як одна з найгірших у світі. Україна, зазначив Президент, займає 174 місце з 175 у рейтингу податкових систем, оприлюдненому Світовим банком.

ПРЕС-СЛУЖБА ПРЕЗИДЕНТА



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

фрагмент бигборда в центре города Константиновка

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: