ТЕМА

Україна пропонує угорцям зберігати власний газ в Україні

11 июля 2007 | 09:08

Україна готова розглянути питання надання в оренду Угорщині своїх газосховищ Віктор Ющенко


заявив Президент України Віктор Ющенко, відповідаючи на запитання журналістів після завершення зустрічі з Прем’єр-міністром Угорської Республіки Ференцем Дюрчанем.

За словами Президента, на українсько-угорському кордоні є кілька підземних сховищ, які Україна може надати для зберігання газу. На Західній Україні, сказав він, українська сторона володіє потужностями зі зберігання газу до 30 млрд. кубометрів. «Сьогодні ми ведемо переговори з Угорщиною та іншими країнами Європи, як використати ці можливості для формування нової сторінки енергетичної безпеки», – сказав Президент України. З цього приводу Ференц Дюрчань наголосив, що Угорщина зацікавлена в будівництві на території України газосховища для потреб республіки потужністю більш ніж 1 млрд. кубометрів.

Говорячи про актуальні питання енергетичної співпраці України та Угорщини, Віктор Ющенко також відзначив необхідність розбудови Бурштинського енергетичного острова, через який сьогодні експортується українська електроенергія до Угорщини. «Це дійсно один із фундаментальних напрямків нашої співпраці», – підкреслив Президент. В.Ющенко наголосив, що нині Бурштинський енергетичний острів потребує «глибокої модернізації та збільшення пропускних потужностей». «У цьому є ключова проблема. Ми потребуємо модернізації енергетичного обладнання. Два роки ми знаходимося на одному обсязі експорту електроенергії тільки з цієї причини», – наголосив Глава Української держави. За його словами, саме тому українська та угорська сторони сьогодні говорять про залучення будівельників з обох країн до розбудови цього острову з урахуванням спільних інтересів.
Прес-служба президента

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

by Steve McCurry. Бирма

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: