ТЕМА

Ющенко - супермен. Доведено в суді

11 июля 2007 | 15:27

Глава держави переміг в усіх судових справах, які були ініційовані урядом проти Президента Ігор Пукшин


 

Глава держави переміг в усіх судових справах, які були ініційовані урядом проти Президента. Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник Глави Секретаріату Президента України Ігор Пукшин. «У тих справах, які розглянуті в судах, всі рішення винесені на користь Президента», – наголосив І. Пукшин.

Він також нагадав, що ще півроку тому Кабмін звинувачував Главу держави, що той видає незаконні, неконституційні укази щодо призначення, звільнення глав адміністрацій, і з цього приводу звертався з позовами до Печерського суду. У свою чергу Секретаріат Президента неодноразово наголошував, що подібні позови у принципі не можуть розглядатися в загальних судах, оскільки ці питання віднесені до компетенції КС.

«На сьогодні винесені рішення в судах, зокрема в Печерському суді, по чотирьох справах. В Адміністративному апеляційному суді ці рішення знайшли підтримку і залишилися в силі», – підкреслив Ігор Пукшин, додавши, що уряд не має права звертатися з позовами до загальних судів щодо незаконності указів Президента. «Навпаки, відповідно до Конституції, Кабінет міністрів зобов’язаний виконувати Укази Президента», – зауважив Заступник Глави Секретаріату



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

фото Edmondo Senatore

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: