ТЕМА

Аби загнати торгівців на ринки, мер Черкас скликає віче

18 июля 2007 | 09:38

Громада міста має винести остаточний вердикт вуличній торгівлі в Черкасах з огляду на те, що зараз ситуацію з її ліквідацією активно використовують політики. Так вважає міський голова Черкас Сергій Одарич, який скликає віче у центрі міста на середу, 18 липня (о 18.00).


Боротьба зі стихійною торгівлею в Черкасах набрала політичного забарвлення після того, як до неї долучився народний депутат 5-го скликання Володимир Олійник. Вже 2 тижні поспіль колишній близький соратник Юлії Тимошенко водить коридорами та кабінетами Черкаської міської ради кілька десятків активних стихійних торгівців. Вони не хочуть переходити працювати на офіційні ринки і вимагають у міського голови Сергія Одарича та депутатів міської ради залишити їх торгувати навколо Центрального ринку, де вони це роблять незаконно уже 10 років поспіль. Днями на чолі з Володимиром Олійником стихійники зірвали сесію міської ради, увірвавшись до сесійної зали. Народний депутата 5-го скликання неодноразово заявляв, що й надалі блокуватиме роботу міської ради та виконавчого комітету.

 

      – Міська влада хоче покласти край вуличній торгівлі в місті і робить усе можливе для цього, – заявляє міський голова Сергій Одарич.З вуст стихійних торгівців лунають слова, що вони – громада. Я переконаний, що громада міста – це ті 290 000 осіб, які працюють у місті, їздять та ходять на роботу вулицями і тротуарами, відпочивають у парках та скверах.  Тому міська влада хоче дослухатися до думки кожного представника громади, – наголошує міський голова.  

 – Стихійним торгівцям неодноразово пропонували місця на офіційних ринках, але вони їх продали, а самі стоять там, де найбільші прибутки, – звертає увагу Сергій Крохін.

Протягом тижня черкаська громадська організація «Справедливість» проводить опитування жителів Черкас, чи підтримують вони ліквідацію вуличної торгівлі в місті. Попереднє підведення підсумків такого опитування показало, що лише кожний 7-ий респондент підтримує існування вуличної торгівлі. 

 

Довідка: 28 листопада 2006 року міська рада прийняла рішення про впорядкування торгівлі в Черкасах, яким фактично заборонила стихійну торгівлю. Кілька місяців працювала спеціальна комісія міськвиконкому, куди входили представники як від торгівців, які працюють за межами ринків, так і тих, хто працює в межах закону. Результати роботи спеціальної комісії показали, що на ринках щоденно залишаються вільними близько 1200 місць, яких цілком достатньо для того, щоб на них перейшли працювати стихйні торгівці. Про це кожний із них був поінформований відділом торгівлі, побуту та послуг міськвиконкому. Правоохоронні органи почали поступово очищати від стихійної торгівлі центральні вулиці міста.

Проте 29 березня 2007 року депутати міської ради під натиском стихійних торгівців, які блокували роботу сесії міської ради, призупинили на два місяці впорядкування торгівлі в Черкасах. Вони підтримали ініціативу депутата Юрія Оробця (фракція БЮТ), який фактично взяв на себе відповідальність за впорядкування торгівлі в місті. Було створено робочу групу, яка за два місяці мала дослідити проблему стихійної торгівлі та запропонувати шляхи її вирішення. Однак цього не було зроблено, а рівно за два місяці стихійники знову почали оббивати пороги міської ради і домагатися, щоб влада дозволила незаконну торгівлю в центрі міста.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Это не Россия, это Крым

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: