ТЕМА

Кіднепінг у Харкові

19 июля 2007 | 17:19

Харківський приватний підприємець Г. вирішив повертатися додому о 22:00 на таксі, а власну машину залишити біля нічного клубу Болеро. Пасажира підібрало таксі ДЕУ, після чого чоловіка ніхто не бачив.


Наступного дня невідомий близько опівдня набрав мобільний номер родича підприємця і поінформував, щоб той терміново готував 40 тисяч доларів, інакше через годину заручнику зламають ліву руку, ще за годину праву, а о 16-й його можна буде одержати по шматкам. Гроші слід було покласти на банківський рахунок. Трохи пізніше пролунав ще один, уточнюючий  дзвінок: викрадачі повідомили номер картки харківської філії „Приватбанку”.

На той час із застосуванням оперативно-технічних можливостей ГУМВС у Харківській області та колег з регіонального управління СБУ вже було відомо, що таксі з підприємцем напередодні пізно ввечері зупинило троє чоловіків, які представились працівниками карного розшуку і спрямували машину до одного з приватних будинків у міському районі „Баварія”. Там жертва кіднепінгу, як з‘ясувалося, прийняла перші тортури. Потім, о 2-й ночі, заручника вивезли до лісосмуги, де знущалися над ним до 5-ї ранку. Останнім місцем утримування чоловіка стала квартира в одному із „спальних” районів Харкова.

  ...Щоб виграти час і зберегти заручникові життя, убозівці внесли на названий злочинцями рахунок 5 тисяч доларів, однак саму картку заблокували. Після чого була проведена оперативна комбінація, в результаті якої викрадачі були змушені відпустити бранця, зобов‘язавши його принести ще 20 тисяч доларів. Для повідомлення часу і місця зустрічі вони дали йому свій контактний телефонний номер та sim-карту.

Під час передачі грошей на гарячому був затриманий один злочинець – 33-річний уродженець Луганщини, який з квітня цього року перебуває у державному розшуку. Незабаром встановили і власницю банківської картки, 22-річну землячку викрадача. Наразі тривають оперативно-розшукові заходи із затримання решти осіб, причетних до скоєння цього особливо тяжкого злочину.

 

Департамент зв‘язків із громадськістю МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Крымский завтрак

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: