ТЕМА

На Київщині діє виробництво трупного сморіду

23 июля 2007 | 09:51

Дачники Баришівки розповідли губернатору Київської області Вірі Ул»янченко який на смак трупний сморід. Нижче поаємо текст листа на імя губернатора Київської області


Про бездіяльність органів місцевого самоврядування та відповідних контролюючих органів щодо забруднення навколишнього середовища екологічно-небезпечним виробництвом ВАТ " Баришiвський "Ветсанутильзавод" (Київська обл.., Баришiвський р-н, с. Волошинiвка)
Шановна Віра Іванівна

Дачний масив, в який входить кооператив «Оазис», знаходиться на відстані 2-3 км від Баришiвського Ветсанутильзаводу. На території дачного кооперативу у дні , коли працює завод, нічим дихати. Завод майже завжди працює у вихідні дні, коли люди приїжджають на дачу подихати свіжим повітрям. Очевидно, що така активність виробництва саме на вихідні дні пов′язана з бажанням уникнути перевірок з боку відповідних органов, які в ці дні не працюють. Представники кооперативу оглянули завод в неділю 22 квітня 2007 року під час його роботи. Стан будівлі плачевний, вікна розбиті. Територія заводу захламлена, на території стоїть неймовірний сморід. Пар, що утворюється під час роботи, з наявністю оксидів азоту, діоксидів сірки, оксидів вуглецю та ін., шкідливих для людини, виводиться у розбите вікно без будь-якої очистки, й з потоком вітру переноситься на дачні участки. Людей, особливо дітей, нудить, а сам сморід – це запах трупного яду. Крім того, у 2006 році без будь-якого інформування громадькості, поблизу дачного кооперативу в недобудованій будівлі відкрили цех по виробництву м’ясо-кісткового борошна, від якого також почав розповсюджуватися сильний сморід. Таким чином, дачний массив, на якому відпочиває декілька тисяч жителів Києва, виявився оточений двома екологічно шкідливими виробництвами. Безвідповідальність органов місцевого самоврядування сіл Устинова Гребля, Волошинівка, Веселинівка підриває наше здоров’я і здоров’я місцевого населення, яке не поінформоване про наявність отруйних викидів і постійне розповсюдження їх в радіусі не менше 4-5 км.

Ми вимагаємо створити компетентну комісію з включенням представників садового товариства для обстеження екологічної безпеки виробництва і дотримання всіх норм небезпечних викидів в атмосферу . Делегуємо представляти наші інтереси при розгляді даного питания Богдан Тетяні Зіновіївні, к.б.н., доценту Факультету біотехнології та біотехніки Національного Технічного Університету України « Київський Політехнічний інститут»( т. моб. – (8067)6860102, т.дом. 2586697, адреса Киев 127, пр.40-річчя Жовтня 102/1 кв. 16) Зі скаргою на роботу ВАТ " Баришiвський "Ветсанутильзавод" ознайомлені і повністю підтримуємо: (всього 131 підпис)



комментарии [1]

24.10.2008 15:04     Вітер Випадково натрапив на це звернення,навіть не дочитав до кінця,як відчув цей сморід,який постійно навідується до с.Веселинівка і навіть не думав,що про це турбується така кількість людей.На жаль цей запах я відчуваю з самого дитинства,запоганили красиву частину нашой природи,розвели свинюшшник і ніхто за це не відповідає.Підтримую законні конституційні вимоги наших громадян і при відкритті Веб.сторінки с.Веселинівка будемо висвітлювати це хуліганство.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Белка прогоняет голубя, пытавшегося украсть ее орехи, на заднем дворе жилого дома в Квинсе. (SIMON DACK / EDDIE MITCHELL)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: